Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho docela rozpačitý. Režisér si totiž nebyl zřejmě jist, jestli chce natočit komedii, než drama. Střídá totiž často humornou scénu s dramatickou a někdy se pokouší dát na konec dramatické scény trochu humoru, to se mu ale vůbec nedaří a vyznívá to docela křečovitě. Naštěstí je zde ale vynikající Brosnan, který se skvěle zbavil nálepky agenta 007. A Greg Kinnear mu skvěle sekunduje. Tento film měl slušný potenciál stát se překvapením roku, kvůli režisérovým experimentům se to ovšem nestalo. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní ... všehochuť. Je tady trocha akce, dramatu, thrilleru - nesmí chybět ani komedie, která to celé zachraňuje. Námět by se dal zfilmovat i vážně a akčně, Richard Shepard se ale uchýlil spíše k nezávazně a vtipně. A ono to celkem dobře funguje. Pierce tomu dodává správné grády a Greg Kinnear se do své role naprosto hodí. Matador není ničím přelomovým, ale je to luxusní ukázka toho, že se můžete dobře zasmát a vypnout i u thrilleru. 70% ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film je rukolapným dôkazom priepastného rozdielu medzi mojím vkusom a vkusom "mienkotvorných" užívateľov ČSFD. --- MATADOR je totiž prototypom skvele odvedeného remesla, ktoré Vás navyše pobaví a - ak ste aj silou-mocou intelektuáli - poučí. Režisér z neoriginálneho námetu vyťažil maximum, pridal trošku notoricky známych (ale nie "vlezlých") hitov a porciu filmárskej invencie. Takto si ja predstavujem zábavný inteligentný komerčný film. Apropo žánrové zaradenie: podľa mňa je to skvelá komédia s retro lookom rokov 80-tych (teda až na tie mobily :-)). (10.8.2006) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Půlnoc, sedím u televize, druhý den práce. Už jsem chtěl jít spát, ale tak chvilku na to kouknu. Brosnan je výbornej, zevlák jeden řádně hlásí (-" I wouldn't do that for all the teenage twat in Thailand."). Taková parodie na drsňáky ze sedmdesátek. Pěkný záběry, nálada, rozhovory. Ani nevim, proč se mi to tak líbilo. Prostě v daném okamžiku sedlo. Neznámý Richard Shepard to uvařil dobře. PS: Knírek! -"I'm as serious as an erection problem." ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Brosnan překvapil a jeho procházka hotelovou halou je super. Jenže jinak nepřekvapilo nic. Není to úplná nuda, ale něco tomu chybí. Možná je to ve scénáři, protože ty postavy prostě nevydržej dostatečnou dobu ve stejný poloze a hned udělají něco, co k nim nesedí, takže to postupně přestane překvapovat a už jen sledujete, co se bude dít, aniž byste někomu mohli nadržovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se ve filmu cestuje do Vídně, Las Vegas, Sydney nebo třeba do Budapešti, bylo vše natočeno v Mexico City a pak digitálně přepracované. (Terva)
  • Film byl mimosoutěžně promítán na festivalech Sundance, Toronto a Chicago, kde získal obecně dobrou kritiku. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama