Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

ripo 

všechny recenze uživatele

I-1° Extreme Aggressor (Krutý útočník) ¤ I-2 ° Compulsion (Nutkání) ¤ I-3 ° Won't Get Fooled Again (Nenechám se znovu napálit) ¤ I-4 ° Plain Sight ¤ I-5 ° Broken Mirror ¤ I-6 ° L.D.S.K. ¤ I-7 ° The Fox ¤ I-8 ° Natural Born Killer ¤ I-9 ° Derailed ¤ I-10 ° The Popular Kids ¤ I-11 ° Blood Hungry ¤ I-12 ° What Fresh Hell? ¤ I-13 ° Poison ¤ I-14 ° Riding the Lightning ¤ I-15 ° Unfinished Business ¤ I-16 ° The Tribe ¤ I-17 °A Real Rain ¤ I-18 ° Somebody's Watching ¤ I-19 ° Machismo ¤ I-20 ° Charm and Harm ¤ I-21 ° Secrets and Lies ¤ I-22 The Fisher King: Part 1° ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak. Manželka na to kouká furt dokola, některé díly podruhé i potřetí, a už mi to leze krkem. Ale on samotný seriál má děsné výkyvy - někdy je to docela napínavé, jindy zcela nelogické a hloupé. Hlavní nerdka lusknutím prstu vypátrá cokoliv, kdykoliv, jakkoliv na kohokoliv. Jinak to má neduhy Specialistů - tým se často objeví na poslední chvíli přímo na místě, kde je potřeba, často jsou do případů zataženi příbuzní nebo známí, občas taky mám pocit, že se postavy musejí teleportovat, aby se z jednoho místa dostali na druhé, občas jsou logické postupy vyšetřování spíše hádáním a náhodou, a samozřejmě nechybí časté multikulti poučení. Podle mne to hodně táhne nahoru Joe Mantegna, navíc s dokonalým dabingem Oldřicha Vlacha (párkrát zaskočil jeho bratr při dabingu). Jen teda nechápu, proč chlapovi, který má být původem Ital, přifařili jako dceru černošku, fakt tomu hodně věřím. Minimálně dvakrát na díl se dostane na nějaký citát nebo moudro (sem tam mám pocit, že si je tvůrci vymýšlejí) a jedním z citovaných je i Václav Havel. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších kriminálek. Není to úplně špatné, ale oproti Kriminálkám nebo Sběratelé kostí je to slabší. Děj je naprosto stejný každý díl a nemá to takovou atmosféru, aby vás to donutilo koukat na každou epizodu. Postupy jsou každý díl úplně stejné a v podstatě je jasné, co bude následovat a jak příběh pojede. Navíc vyváženost dílů je dosti nevyrovnaná. Občas se dá najít velice dobrý díl, jindy zase dost slabý, až nudný. Každopádně seriál nevyhledávám a kouknu se jen, když zrovna jsem u TV a náhodou přepnu. Howgh! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný krimiseriál s týmem vyšetřovatelů, kteří hledají řešení zločinů a snaží se odhalit řádění sériových vrahů pomocí profilování osobností pachatelů. V příbězích nechybí napětí a mnohé případy působí děsivě, dokonce jako horory. Trochu mi vadí, že v jinak sympatickém týmu není žádná vůdčí výrazná osobnost, jak to bývá u takových seriálů zvykem. Myslím, že o účinnosti policejní metody typování pachatele podle jeho činů by se dalo polemizovat. Po takových drastických zločinech vysílaných převážně v noci se těžko usíná, proto si vždycky ještě pustím nějakou romantickou komedii. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Profilovani zlocincu je podle me moc zajimave a nevyuzite tema (zajimavejsi nez porovnavani otisku prstu nebo rozbor telnich tekutin) a taky me patricne zaujalo. Tym vysetrovatelu je hodne povedeny (ackoli zenska cast osazenstva uz min, ale mne ve vsech kriminalkach prijdou zeny jen do poctu, takze v ramci moznosti je to ok; dokonce jsem skousla i Penelopu Garciovou, jeji prehnane vystredni zevnejsek - kdyz uvazim, ze jen sedi u pocitace - a flirtovani s Derekem). Kdo si me ale zvlast ziskal, je Spencer Reid - pro svou uzasnou inteligenci (a s ni spojene roztomile mimonstvi) a trefne hlasky. Ackoli jsem v jednom dilu napocitala asi 7x termin "modus operandi", jakoby snad ani jiny neznali, bavi me na to koukat a uzivam si to. Psychika je proste zvlastne pritazliva. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat. (pufina)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • V závěru, když Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) sedí na houpačce, cituje Václava Havla: „Je-li základním zákonem kosmu zvyšování entro­pie, základním zákonem života je naopak boj proti entropii.“ (ciaram)

Související novinky

Reklama

Reklama