Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

H4ku11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi môj najobľúbenejší seriál z podobného krimi prostredia. Práve to sa mi narozdiel od iných seriálov páči, že sa nejedná len o faktickú akciu ako páchateľov rôznych zločinov dostanú. Pre niekoho možno pomalé a zbytočne zdĺhavé analyzovanie sa mne na seriáli páči najviac. Rovnako ako prítomné citáty. A Spencer Reid samozrejme. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

I-1° Extreme Aggressor (Krutý útočník) ¤ I-2 ° Compulsion (Nutkání) ¤ I-3 ° Won't Get Fooled Again (Nenechám se znovu napálit) ¤ I-4 ° Plain Sight ¤ I-5 ° Broken Mirror ¤ I-6 ° L.D.S.K. ¤ I-7 ° The Fox ¤ I-8 ° Natural Born Killer ¤ I-9 ° Derailed ¤ I-10 ° The Popular Kids ¤ I-11 ° Blood Hungry ¤ I-12 ° What Fresh Hell? ¤ I-13 ° Poison ¤ I-14 ° Riding the Lightning ¤ I-15 ° Unfinished Business ¤ I-16 ° The Tribe ¤ I-17 °A Real Rain ¤ I-18 ° Somebody's Watching ¤ I-19 ° Machismo ¤ I-20 ° Charm and Harm ¤ I-21 ° Secrets and Lies ¤ I-22 The Fisher King: Part 1° ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ano, je tu i pár mezer. Například nedůvěryhodnost některých herců, že jsou to psychologové nebo detektivové. Někteří z nich působí spíš jako největší fešáci z tělocvičny, nebo vyhlášená krasavice ze střední. Ale jinak se často velice vydaří scénář, a na rozdíl od mnohých jiných krimi seriálů jsou Myšlenky zločince občas i slušně děsivá podívaná. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Americké policejní procedurály nenávidím (koukal jsem jen na CSI: New York, protože mám rád Garyho Sinise), ale k Myšlenkám zločince jsem si dokázal najít cestu. Když to běží v televizi a já nemám do čeho píchnout, tak si to pustím. Některé epizody jsou napínavé a chytře napsané. Jiné zas mizerné, nudné a nezajímavé. Hodně záleží na tom, jaký je tam zrovna psychopat. Postavy vyšetřovatelů jsou poměrně ploché, ale dokázal jsem si k nim postupně najít cestu (až na výjimky - Prentissová je mi extrémně nesympatická, navíc ta herečka furt ze seriálu odchází a pak se zas vrací...asi si myslí, že má na víc, ale když ji nikde nechtějí, tak zas přileze zpátky). Škoda že většina epizod jede podle stejné šablony a příběhy tak nedokáží moc překvapit. Ale když je díl povedený a vy vypnete mozek, tak jde o solidní zábavu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

"KHOKHOTSKÁ" JOJ začína MARKÍZE zdatne konkurovať v dabingovom marazme. A je to naozaj unikát. Na MARKÍZE "ratingovo" neuspešný seriál práve doklepáva II. sériu a na JOJ sa začala reprízovať séria I. Ak si myslíte, že platí elementárna logika a JOJ prebrala slovenský dabing z MARKÍZY, ste na omyle. Tí experti si zadali vyrobiť dabing nový. A inak dobrý, ale hlasovo neadekvátny JÁN GALLOVIČ dabuje GIBSONA. No je to hnus "velebnosti". (7.5.2009) ()

Galerie (2 154)

Zajímavosti (18)

  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
  • Samotní tvorcovia priznávajú, že profesionálne kariéry postáv sú nereálne. Práca v elitnej jednotke si vyžaduje také vzdelanie a množstvo skúseností, že by v realite nemohli byť takí mladí. Producent a jeden zo scenáristov seriálu, bývalý agent Jim Clemente tvrdí: "Musíte pracovať v FBI aspoň 10 rokov, aby ste sa mohli dostať do takej jednotky." (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama