Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

aaaaa ..... vždyť oni mají pravdu! Všechno je to v počítačích! Být dobrá, dostanu vás všechny a ani nějaká Sandra by to nezachránila. Vždyť .... tenkrát ještě neměli ponětí o tom, že by to šlo tak snadno .... takových filmů natočených .... Jako kdyby předpovídali budoucnost. Vždyť .... co jsou dnes anonymousové? Stejní počítačoví teroristi! Bojme se, protože The Net se právě stává skutečností. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Uživatel kOCOUR, kdysi před 12 lety napsal: "Skoro to tak vypadá, že se přes Internet dá ovládat i pračka a myčka na nádobí, o mikrovlnce ani nemluvě..." No a dnes už to opravdu jde.. :-) Pěkný thriller, na který se i dnes (i když už to není takový odvaz jako před lety) dá pěkně koukat (nejen na třicítku Sandru). Takovéto špionážní thrillery můžu... ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v paměti ty megalomanské reklamy na tento projekt, které běželi všude od televize přes kino a lákali na nadupaný thriller ze skvělou Sandrou Bullock.Bohužel, hned ve dvou věcech tvůrci oněch upoutávek lhali, nadupaný thriller to není ani omylem a Sandra Bullock skvělá také není a nikdy nebyla. Jde jen o průměrný film, který když neuvidíte tak se vůbec nic nestane. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Čím více se zamýšlím nad tímto filmem, tím více se přikláním k názoru, že "na každém šprochu, pravdy trochu". Se zavedením elektronických zdravotních knížek, el. platebních karet a ostatních eloktronických vymožeností, zpřístupníme své soukromí lidem, kteří to né vždy s námi musí myslet dobře ... a to není dobře. Nejsem proti pokroku, ale musím varovat před "hurá" pokrokem / viz. "dokonalá" CS privatizace/. K filmu - jedna z nejlepších rolí S.Bullock a i myšlenka je velmi zajímavá. Jen ten závěr je jako od B.Němcové. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale i díky tomuhle filmu se Sandra stala mou platonickou pubertální hereckou láskou a navíc i když se tu v komentářích hodně setkávám s názorem, že ten film působí dneska už trochu technicky zastarale až naivně, ale já s tím tak úplně nesouhlasím. Ano nostalgie je svině a nepustí, ale dal jsem si například srovnání s tématicky podobným Okem dravce což je film který vzniknul o hezkých pár let později tak byť je tohle film který už i vzhledem k době svého vzniku už dneska vizuálně krapet zestárnul, ale zase i právě proto kdy byl natočen působí tak trochu nadčasovým a vizionářským dojmem. Pro mě v tý době kdy jsem to poprvé viděl byly počítače Španělskou vesnicí a tak to téma bylo z mýho pohledu dostatečně nezmapovaný a atraktivní. Prostě ukrást takhle přes systém a počítače někomu celou jeho identitu a existenci a prakticky jí vymazat to je něco nad čím by se v dnešní době nikdo nepozastavoval, ale tenkrát jsem na to čuměl docela s otevřenou hubou. No viděno dnešním pohledem už to hodně průměrný thrillerový finále ten film trochu shazuje a byť hlavní záporák čistič Northam se mi docela líbil tak na konci se začne chovat trochu jako amatér a celý to zakončení je poněkud urychlený a odbytý a hlavní hrdinka to dostane celý tak trochu zadarmo, ale jinak marná sláva dobrej a solidně zpracovanej námět tu je k tomu navíc ta nostalgie plynoucí z toho, že jsem to poprvé viděl v tom žádoucím věku a ani na repete jsem tenhle názor nezměnil. No a navíc je tu ta Sandra která tou dobou byla z mýho pohledu fakt sympatická kočka. Takže pryč s předsudky ty čtyři hvězdice si tenhle film ode mě pořád vyslouží.70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu můžete zahlédnout počítačovou hru "Darkstalkers: The Night Warriors". (HappySmile)
  • Katedrála je ve skutečnosti hotel v San Franciscu. (HappySmile)
  • Hra, kterou hraje Angela (Sandra Bullock) na začátku filmu, je Wolfenstein 3D verze od Applu. (HappySmile)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama