Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Skoro to tak vypadá, že se přes Internet dá ovládat i pračka a myčka na nádobí, o mikrovlnce ani nemluvě... Rozhodně zajímavý vzorek současného počítačové thrilleru. Sebeparodický nádech a proklepávání žánrových klišé však bohužel není úmyslné a hází Síť do odpadků se směšným potenciálem. Přesto se na Sandru dá docela obstojně koukat a naprostou nelogičnost při její cestě za svobodou po chvíli překousnete... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Být počítačovým mágem, pracovat v poklidu domova a určovat si pracovní dobu sám je snem spousty lidí, kteří s oblibou mačkají ALT+64. Angela si svůj virtuální život vesele užívala až do chvíle, kdy její identifikační údaje byly v evidencích státních institucí přeřazeny k jiné fotografii a z ní, se po stisknutí patřičné klávesy někým nadstandartně informovaným, stala Ruth Marxová - zákonu unikající drogová dealerka. Angele nepomůže ani těch pár jedinců, kteří by mohli dosvědčit její totožnost, protože se z důvodu své přílišné mrtvosti k identifikaci nemohou dostavit. A tak Angele nezbývá než usednout za klávesnici svého pracovního nástroje a svést se svým neviditelným soupeřem nelítostný souboj po datových linkách. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Asi ked som mal tak 12 - 13 rokov, napato som sledoval tento film a zasol som nad technologickymi moznostami suvisiacimi s pocitacmi. Ked som pozeral film pred par dnami (rok 2008), pouzivanie pocitacov vzbudzovalo skor lahke pousmiatie ako uzas, no nic to. Siet je kazdopadne celkom dobry (aj ked obcas dost nudny a rozvlacny) thriller, ktory tazi zo zaujimavej tematiky. Skoda Sandry Bullock, ktora jednoducho tak dnes a ani pred 13-timi rokmi nevedela utiahnut cely film sama. 2,5/5* ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Námět je už hodně ohraný a děj má strašně malý spád a prakticky celý snímek se topí ve zbytečných a zdlouhavých dialozích o ničem a akce se dostavuje jen velice zřídka. Jediným kladem tohoto filmu je sexy Sandra Bullock, pro kterou mám slabost a jenom kvůli ní jsem vydržel koukat až do konce. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Síť je film, který stárne stejně rychle jako počítačové technologie, takže v dnešní době přijdou hořečné manipulace s disketami, stejně jako Angela pařící Wolfa dost úsměvné. Přesto to svůj půvab to má, i když kdo se vyzná v compech, asi dost kroutí hlavou. Každopádně film je to dost dobrý, má to spád a je i varováním před tím, abychom se nestali jen loutkou v oné elektronické síti. Podobně je zaměřený např. všemi vysoce hodnocený Nepřítel státu a to vznikl až několik let po Síti.....Ta proti němu působí trochu zastaralým dojmem, herecké obsazení není tak silné, ale v akci zas tolik nezaostává. Rozhodně kvalitní zábava na pomezí tří a čtyř hvězdiček. Já se za to ve své době lehce nadčasové poselství (která dle mého inspirovalo např. i Dana Browna v jeho první knize Digitální pevnost) přikloním k hodnocení vyššímu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Hra, kterou hraje Angela (Sandra Bullock) na začátku filmu, je Wolfenstein 3D verze od Applu. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. dubna 1995 v Kalifornii, D.C. a ve Španělsku. (Varan)
  • Na seznamu na Angelině počítači je napsáno "Kup magazín 2600", což je hackerský časopis. (HappySmile)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama