Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyrický príbeh o mladom mužovi, ktorý sa snaží nájsť jednu pieseň z detstva, vlastného otca a seba samého. Stretáva rôzne bytosti i duchov v snových i bdelých stavoch, ktoré neurčito odhaľujú odpovede na jeho otázky. (muti)

Recenze (5)

muti 

všechny recenze uživatele

no ja neviem, v podstate som sa nic nedozvedel. cele je to akoby jeden velky sen, kde som bol rad ze celkova stopaz bola o 10min kratsia ako uvedena tu hore a ja sa mozem vratit do reality. pozerat toto pod vplyvom nejakych latok by muselo byt velke utrpenie a neverending story ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Spíš než romantický by tam mohlo býti uvedeno erotický, byť je to taková fajn decentní, tím pádem vkusná, erotika. Film je tak trochu skládankou různých výjevů, protkaného zmiňovanou erotikou a občas velmi dobrou hudbou. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Kritiky nejlépe hodnocený Terayamův film je syntézou surrealistických vizuálních explozí s lyricky modelovaným příběhem na motivy povídky Kyoka Izumiho. Sled halucinogenních výjevů a bizarního jednání postav doprovází veskrze jednoduše načrtnuté téma o putování mladého chlapce za písní svého dětsví. Nekonečná Akirova odysea prochází labyrintem časoprostorových scén a nočních můr, v nichž režisér obnažuje monumentální a fascinující imaginaci spolu s vlastním chápáním reality - snu. Kusa meikyu je ale hlavně introspekcí Terayamova nitra, jež je v mnoha ohledech stejně deformované (v dobrém slova smylu) jako jeho dřívější tvorba ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vizuální paráda, která nám pomalu, ale jistě zprostředkováná podivný, bizzardní svět a příběh mladého hrdiny. Nějakáta erotika potěší, ale není to rozhodně základní kámen filmu! Film plynule a přitom intenzivně rychle "vzplane" do podoby totálního šílenství plného výjevů démonů, monster apod. Zde forma graduje. Nádherný japonský experimentální film ... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama