Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Takový český Plán 9 s tím rozdílem, že místo likvidace lidstva je třeba zlikvidovat jen jednoho zoufalého a vykolejeného Angličana. Přitom jeden z vražednýc nástrojů (originál typický český) pomůže tomuto dílku k zápisu do dějin světové kinematografie. Na čsfd vidím 62%, i díky tomuto číslu se pro mě jedná o velké zklamání a dost nepříjemné překvapení, Roden to nemůže zachránit, ať se snaží sebevíc. A má on tohle vůbec zapotřebí? 35%. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Na tejto čiernej česko-britskej komédii som sa celkom dobre pobavil, námet mi prišiel taký zábavný, že som sa skoro počas celého filmu smial. Najlepšia bola "platba kartou", to fakt nemalo chybu. Akurát ten scenár bol až príliš prekombinovaný a pár nelogickostí trošku zrážajú hodnotu filmu. Taký príjemný filmík na jedno pozretie. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa pri tomto filme mrzí jedna vec. Totiž to, že sa nejedná o pôvodný český film, ktorý by napísal český scenárista a natočil český štáb. Vymyslel to a natočil anglán. Takže ho musím brať inak, prísnejšie, pretože konkurencia v rámci žánru je v jeho krajine niekde úplne inde. Inšpiračné zdroje sú jasné, režisér vedel, čo točí a scenár pripravil na jednotku. Spracovanie je bohužiaľ čistá amatérčina. Aj napriek skvelým hercom. ()

Scratt 

všechny recenze uživatele

Černé komedie mám moc rád. Zajímavý nápad se Sklapni a zastřel mě rozhodně nedá upřít. Nemůžu se však zbavit dojmu, že z toho námětu šlo vyrazit podstatně víc humoru i akce. Ne že bych se vyloženě nudil, ale proti Podfu(c)ku nebo třeba Zmražené pojistce tomu tak trochu chybí šťáva. Nicméně ve srovnání s další současnou českou komediální produkcí se stále jedná o nadprůměr, takže se ochotně přikloním k hodnocení vyššímu. 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To není komedie, ani tragikomedie, to je v nejlepším případě tragitragédie! Film má dobré herecké obsazení, avšak náboj mezi postavami není dostatečně impulzivní. Jinak řečeno, nikde nevzniká nějaké postupně vybudované pouto. Roden a Geislerová mají můj obdiv a Nymana lehce zastiňují. Film má spoustu dobrých okamžiků, ale suma sumárum jsem se i na poli těch 80 minut stihnul nejednou nudit. A navíc, téma, které se točí zase jenom kolem smyslu života, života a smrti, mě už fakt nebaví sledovat, ledaže by mělo formu podobnou Fontáně a audiovizualitu Sunshine, což v tomhle případě... ehm... tenhle případ to opravdu není. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama