Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý a posledný film o polo-démonovi Inuyashovi. Ten sa na pláži stretne s podivnou ušatou slečnou, ktorú uš stretol niekedy dávno s Kikyo. Inuyasha príme žiadosť o pomoc a tak sa vydáva na jej rodný ostrov. Ale tam zisťuje, že nepôjde všetko až tak ľahko. V tomto dieli sa objavia klasicky známe postavy ako Sesshoumaru, Sango a ďalší. (ShiRakU)

(více)

Recenze (7)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Poslední film Inuyashu a jeho partu zavede na záhadný ostrov, kde vládne pevnou rukou tzv. Božská Čtyřka (něco jako Banda Sedmi). Opět humoru moc není a místo něj natsupuje neutuchající akční vřava. Příběh je opravdu nápaditý, ale musím říct, že ke konci už jsem se pěkně nudil. Inuyashovy útoky pořád nějak nefungovaly, Kagome se o něj tentokrát ani moc nestrachovala (i když spadnul do plamenů obrovského obětního kotle) a celou situaci musel nakonec zachraňovat Sesshoumaru, který díky své "neutrálnosti", celému filmu vybojoval jednu hvězdu navíc. 7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se obejdeme téměř bez humoru, navíc těch pár obehraných "trademarků" je nasazeno dosti necitlivě. Přímočaré odhalování tajemství mimo čas ztraceného ostrova, jehož nepočetná komunita polovičních démonů (z níž zbývá pár posledních dětí) je ovládána mocnou "Božskou čtveřicí", nakonec vykrystalizuje v sevřenou, dramatickou a veskrze velkolepě akční historku, která slušně táhne. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se tvůrci z prvních dvou filmů poučili a v dalších filmech se Sesshoumaru dostává daleko víc do akce. Hlavně díky tomu jsou pro mě filmy k Inuyashovi ideálním vzorem toho, jak by bonusové filmy k shonenům měly vypadat. Po třetím filmu jsem si vážně myslel, že už nemělo cenu tvořit další, protože kvalita může jít jen dolů. Ovšem i když se tenhle film předchozímu nevyrovná, je určitě alespoň jeho důstojným nástupcem, který nasazenou úroveň nesnížil. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Inuyasha : Tenka Hadou no Ken nasadil veľmi vysokú latku pre ďalšie celovečeráky a preto som trochu s obavami zapol štvrtý film. Ruka démona ochraňuje, ruka človeka tvorí. Hourajima je legendárny ostrov na ktorom kedysi žili youkai (démoni) a ľudia v pokoji a mieri. Výsledkom tohto spolužitia boli hanyou (polodémoni), ktorých sa ľudia báli a youkai nimi opovrhovali. Preto Hourajima jedného dňa zmizol a objavoval sa raz za niekoľko rokov z hmly nad oceánom. Raz sa tam však objavili traja démoni, o ktorých zabitie sa snažil už dai youkai Inu no Taisho (InuYashov tatko) a temer všetkých obyvateľov na ňom uväznili . Svoje si s nimi užili i Inuyasha, Sesshoumaru a Kikyo, ktorí na Hourajimu kedysi dávno nakrátko zavítali. A bola by to aj ich posledná návšteva, keby z ostrova neušla hanyou Ai aby hľadala InuYashovu (neochotnú) pomoc. Nateraz posledný príbeh opäť o niečo ďalej posúva postavy pre mňa najlepšieho anime seriálu a i keď je naozaj len o chĺpok horší než ten spomínaný tretí film, určite ho odporúčam priaznivcom seriálu, i tým čo seriál ešte nevideli ako chuťovku mimo hlavného príbehu. 10/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dobře, Sesshoumaru zafrajeřil, to je jisté... Ale Kagame a Inuyasha se tak málo báli o druhého! Ano, bojů bylo mnoho, každý pro něj něco udělal, jenomže dneska jsem nalazená tak růžově, že jsem si vybrala špatnou chvíli pro 4. film... boj, boj, boj a já chtěla něco trochu jiného... Více citů. Jo, jsem prostě holka, která dneska - teď - nechtěla tolik bojovat. Proto 3*. A jindy? Asi by to bylo za víc... ale já nechci být objektivní. Ne teď. Dobrý, výlev mám za sebou... uff. Sry :-) ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama