Reklama

Reklama

Den konce světa

(TV film)
Velká Británie / Německo, 2005, 55 min

Obsahy(1)

Je to zdrcující, jelikož je to nevyhnutelné. Tak působí "dokument" BBC o budoucích možných variantách konce života na této planetě. Vědci se rozhodli spustit testy na novém obřím cyklotronu a simulovat vznik antihmoty resp, černé díry. Může to ohrozit život na naší Zemi? Může takto laboratorně vzniknout "opravdová" černá díra, která stáhne do sebe veškerou hmotu kolem? Hrozivě působí i varianta bombardování planety obřími meteority z kosmu. Zánik života na Zemi globální pandemií neléčitelné nemoci si pravděpodobně umíme dobře představit. Nedávno nás vylekala možná pandemie ptačí chřipky, přestože ve skutečnosti zatím opravdu široce neudeřila. Ohrožení jednoho kontinentu obří vlnou tsunami by téměř jistě život na planetě neukončilo, ale opět již máme vyzkoušeno, jak ničivé jsou její dopady. Dokumentární rekonstrukce BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

newer_more 

všechny recenze uživatele

Miluju dokumenty BBC. Na svých věcech rozhodně nešetří a jsou líbivé a hezky vysvětlené. Například z tohodle dokumentu jsem se poprvé dozvěděla o urychlovači částic ve Švýcarsku (nutno poznamenat že v ré době mi bylo 14). Od té doby jsem dokumenty BBC pravidelně sledovala na ČT2. No prostě doporučuje tenhle dokument, doporučuju BBC :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejde o dokument, nýbrž o televizní hru na populární katastrofické téma ( už z toho názvu čiší určitá senzacechtivost a velikášství ). Výbuch sopky, obří vlny nebo pandemie chřipky by z hlediska přežití druhu byly bezvýznamnou epizodou...Na tolik neštěstí najednou je hra poněkud krátká a herci nemají možnost vytvořit postavy, se kterými by se divák mohl ztotožnit. Samy "rány boží" jsou podány s velkým zjednodušením, které se ale u dramatického pořadu dá odpustit. Celkový dojem 50% s ohledem na trikovou stránku, která je na pořad podobného druhu nadprůměrná. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Beru v potaz, že se jedná převážně o dokument, avšak zpracování snad hůře dopadnout nemohlo. Špatné efekty bych mohl pominout, ale zbytek určitě ne. Jedná se o naprostý opak amerických katastrofických filmů, bohužel je zavedený do extrému. Absence hudebního podkreslení společně s neuvěřitelně monotónními monology reportérů a chladný postoj všech herců (nikdo mi nenamluví, že to byla vždy "tichá hrůza") způsobily, že snad nic víc jedno mi nikdy nebylo. Suché konstatování, To je hrůza, během devastace New Yorku obří tsunami vyznělo tak, jakoby zpravodaji záleželo více na jedné z deseti nově postavených pískových báboviček uprostřed stáda slonů. Za nápad a úryvky z dokumentů, z kterých se měl sestavit celý "film", jsou ty dvě hvězdy, ale zklamání je neuvěřitelné. Informační obohacení, vyjma částice Strangeletu, bohužel také mizivé. Jinak osobně se přikláním k teorii zničení Země samotným lidstvem, ať už cyklotrony či spíše jaderným arzenálem. 40% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zásadný problém Dňa konca sveta je v tom, že je mu na CSFD niektorými uživateľmi a hlavne blábolivým oficiálnym textom distribútora, priradené nezmyselné ronvnítko: produkcia BBC = dokument, čo NIE JE pravda. Tým pádom odpadáva polemika o absentujúcej informačnej hodnote, ktorá je filmu neprávom vyčítaná. Toto je proste instantný Emmerich nahustený do necelej hoďky, bez nabytočných kecov a patosu, na dobrej technickej úrovni (na TV) + dobrý nápad z alternatívami. 70% a veľke plus za neznámy pojem strangelet. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

BBC opradu umí a v tomhle případě umí i líp. Nevěrohodné, nepromyšlené, nepropracované. Lépe věnovat 50 minut každé alternativně s příčinami a důsledky než ukázat obrázek katastrofy a na vlnách poetické hudby odplout zase o dům dál. Verze s černou dírou působí spíš legračně. I Efekty by si zasloučily mnohem víc. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama