Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Mayday, Mayday .. takhle volá tento film o pomoc, která se ale bohužel nedostaví, snímek, který má ode všeho trošku, trošku toho, trošku onoho a snaží se to spojit scénářem. A spojí to takovým způsobem, že je to nezáživné, nereálné a opravdu bych chtěl vidět toho sportovního pilota, co v supermoderním letadle pozná, na co všechny ty čudlíky jsou a nahodí letadlo, když motory předtím vypne a padá do oceánu bláznivou rychlostí. Pak ještě přistane, to bych třeba přistál i já, takové filmy už také byly. Až někam poletím, třeba budu mít to štěstí a dívat se na takové filmy, to je jak desítky hodin v simulátoru. ()

Tico odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomu se řiká nářez!! Největší stupidita, která mi vzala 88 minut mého života. Přesto jsem se tak dlouho nepobavila. Nejvíc mě fascinovala letuška, která i přestože lidé "v pohodě" vypadáváli z letadla, stále zachovávala úsměv na rtech. Potom si až po dlouhé době vzpoměla, že spojení se zemí se dá navázat nejen přes vysílačku, ale i písemnou formou. Prostě hustý. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o parodii, na něco co už tady několikrát předtím bylo a to vždy v různě vydařených podobách..Něco málo to mělo z JAGU, trochu z Turbulence, ale také dosti z jiných katastrofálních leteckých filmů. Pokaždé ale na viditelně prokazatelné a katastrofální úrovni. Když to tak vezmu tak zde tvůrci, tohoto filmu nemuseli chodit jak se říká daleko od vody, název "katastrofální" je zde více než příznačný a to v obouch směrech, kdežto u jiných alespoň o trochu více zdařilejších, se jedná v uvozovkách jen o pouhopouhý, název "žánru" filmu. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování je na tomhle filmu hodně znát, ale hodnocení 26% je dost přísné. Navíc někteří hodnotící píší zjevné nesmysly - film v žádném případě není vykrádačkou ostatních filmů o letadle v ohrožení. Film je zpracováním románu Mayday od T.Blocka. Tento román byl napsán v roce 1979, tedy dřív než vznikla většina katastrofických filmů s podobnou tématikou. Oproti knize je film nudnější a méně napínavý, na druhou stranu kniha je ještě více sci-fi (padouši jsou mnohem rafinovanější, cestující nesedí v klidu na svých místech, ale jako zombie bloudí letadlem a Berry při přístání v San Franciscu nebojuje jen s řízením Stratonu, které mu oproti filmu docela jde, ale také s prvním důstojníkem...) ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu pochopit to, že každý film o katastrofě letadla je scénářem naprosto na chlup stejný a každý je stejně blbý. Letadlo je poškozeno, pilotování se ujme pilot amatér a letuška, protože piloti jsou mrtví. Zákadlana je chce nechat zabít, ale najide se i někdo, kdo se letadlo snaží zachránit. Nakonec přistanou, zachrání se a pilot a letuška se do sebe většinou zamilují. Ne o moc jiný byl i tento film. Už to prosím netočte, vyhazujete prachy do vzduchu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • C-130 Hercules a F/A-18 Hornet jsou skutečné letouny. To samé se nedá říct o dopravním letounu Straton, který se ve snímku objevil. (Cheeker)
  • Stíhací letouny nejsou schopny zaznamenávat rychlost klesání zasaženého cíle, jak je uvedeno ve filmu. Toto by bylo možné pouze prostřednictvím letounu AWACS, který by předával příslušná data pilotovi stíhačky. (Cheeker)
  • Raketa odpálená z letounu F-18 Hornet je AIM-9 Sidewinder. Sidewinder je tepelně naváděná raketa s krátkým doletem a neměla by dostatek paliva, aby doletěla 480 mil ke vzdušnému cíli. Operační radius této střely je zhruba 11 mil. Tepelně naváděná střela nemůže spoléhat na navádění radarem, jako je uvedeno ve filmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama