Reklama

Reklama

Golden Ninja Warrior

všechny plakáty
Hongkong, 1986, 85 min

Obsahy(1)

Mladá hezká dívka Cherie (Morna Lee), zdatná bojovnice klanu Zlatých ninjů, přijíždí do Hong Kongu pomstít smrt svého otce, kterého podle všeho zabili jeho dva bývalí obchodní partneři, Eagle Lau a Eric Tang. Cherie začne sabotovat Lauovy obchody s bílým masem a při té příležitosti se na ni pověsí místní policejní inspektor v utajení Dick (Mike Tien), který jde rovněž po Lauovi a předstírá, že je reportér zajímající se o její práci modelky. Do Hong Kongu přijíždí známý Cherie a rovněž člen klanu Zlatých ninjů Michael (Donald Owen), jehož úkolem je dopravit posvátnou sošku Zlatého bojovníka ninja do Číny na důležitý ceremoniál. O sošku ale usiluje konkurenční klan Rudých ninjů, kteří vyšlou svou tajnou zbraň, nebezpečnou ninja bojovnici Sakuru (Queenie Yang), která spojí svoje síly právě s Lauem. (choze)

(více)

Recenze (6)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s vyloženým hongkongským béčkem z let 80. Dost mi to připomínalo "Amerického ninju" akorát tam místo Dudikoffa běhá ňáká, docela hezká číňanka a chvílema, no spíše často, je ten film docela porno. Hned v úvodu se dokonce dočkáme zbičování mladé, bezmocné, svázané a ke konci i uplně nahé dívky (což jsem přiznám se nečekal). Dojde dokonce i na nějaké to znásilněníčko, lechtivou koupel, a jednou hlavní hrdinka zlikviduje protivníka zcela nahá a tomu já už řikám hardcore. Děj a dialogy jsou hyperprůměrné, ostatně jinak by to ani nebyla zábava. Hlavní premisou filmu jsou ovšem kung-fu bitky. Ani jeden herec neumí pořádně kopnout (no dobře ňákej týpek v bílejch kalhotách v hospodě jo, ale to se nepočítá) a všechny bitky jsou navíc strašně zrychlený, nemusím snad říkat, že je to debilní a působí to hrozně komicky. Na druhou stranu musím uznat, že mě ty akční scény fakt bavily, má to prostě svůj půvab. Nejlepší je schopnost ninjů převlíkat se během boje (prostě se otočej a najednou maj ninja hadry). Fakt béčko, ale musím uznat že je mi o trochu sympatičtější než současná béčka made in hongkong typu "Naked weapon" či "Twins effect." ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za slušné znásilnění hlavní hrdinky hlavním záporákem, jinak naprostej odpad a brak stejně jako ostatní "ninja slátaniny" Godfreye Ho... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Klasický ninja šrot od Godfrey Ho z poloviny 80. let, který u nás vyšel na jednom DVD spolu s jiným jeho obdobným snímkem z téhož roku, NINJA SQUAD. DVD je k mání za 29 korun v Levných knihách, má pouze originální respektive anglický zvuk a žádné titulky a jako bonus jen trailer filmu, plus trailery ještě tří dalších podobných titulů z produkce Godfrey Ho. Zato ale jde o necenzurovanou verzi obsahující scénu brutálního zbičování mladé dívky a scénu znásilnění. Nečekaně nadměrné množství erotiky a brutalita typická pro HK produkci je také to, co činí tohle ultralevné, zhusta něchtěně komické céčko jakž takž koukatelným. Nepoznám zda sem byly vloženy scény z jiných filmů, jak je u Godfrey Ho dobrým zvykem, nicméně příběh, ačkoliv zcela triviální, je výjimečně relativně konzistentní a přehledný. Tedy pominu-li zavádějící úvod, který předstírá, že film bude v prvé řadě o boji dvou ninja klanů o sošku zlatého ninja bojovníka, na který je navěšeno cameo Godfreyho dvorního herce Richarda Harrisona. Soubojů je tu hodně, ale jsou ještě slabší než v cannonovské produkci, přičemž se zběsile zrychluje, jen občas zpomaluje a hlavně se hodně flikuje dost šíleným střihem. Triky jsou samozřejmě směšně primitivní, velice frekventovaný je zejména stop trik, např. při převlékání hrdinů do ninjovských úborů nebo při jejich mizení uprostřed salt. Že na natáčení opravdu nebylo moc peněz nejlépe ilustruje fakt, že gangsteři i policisté jezdí v identickém černém autě s předsunutými zpětnými zrcátky, akorát že policisté na něm mají mobilní majáček. Z ninjovských vychytávek stojí za zmínku dálkově (podle všeho telekineticky) ovládané ninjovské hvězdy a nože, pronásledující hrdinku. Po všech stránkách je to samozřejmě shit, o tom žádná, ale přece jen mě tu pár věcí docela vytrhlo ze židle. POZOR SPOJLER! Když se z dívky, která se přišla zaprodat obchodníkům s bílým masem vyklubala tajná kung-fu mstitelka a bleskurychle osvobodila vězněné dívky, vůbec jsem to nečekal a ryčel jsem nadšením. A sotva kdo by se taky nadál, že těsně před završením hrdinčiny pomsty za vraždu jejího otce ji hlavní padouch zajme a brutálně znásilní! ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Konecne v tomto filme o ninjach boli tito zamaskovani bojovnici spravne zapasovany do filmu a nevyzeralo to ako len nejaky doplnok, ktory som mal moznost vidiet v inych filmoch. Aj tu sa vyskytli srandovne vecicky, ako boli riadene letiace noze na pohyblivy ciel a vracajuci sa vejar tiez nebol na zahodenie:) O boje vo filme nebola nudza, takze nemal som z toho pocit, ze by som sa nejako extra pri nom nudil. Ani dej filmu nezaostaval za ostatnym co sa vyskytlo vo filme. Pre mna osobne to bolo mile prekvapenie, co som ani od tohoto filmu neocakaval, ze ma bude aj bavit. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

I když bych vsadil nevím co, že někde v pozadí pomáhal Godfrey Ho, oficiálně se jedná o režijní dítko jeho hlavního producenta. A to je možná důvod proč film není úplná tragédie. Když pominu úvodní scénu, kde se na pár chvil zjeví Richard Harrison a prolog, který pak skoro vůbec nesouvisí s dějem, dokáže film udržet návaznost scén, v rámci možností „logické“ chování a i ta akce je „zajímavá“ (myšleno hnusně zrychlená). Každopádně se jedná o jeden z těch lepších Ninja filmů, což při početné konkurenci je aspoň nějaké pozitivum tohoto snímku. ()

Reklama

Reklama