Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zestárlého gangstera Franka Kramera připraví obchodník Lucas na burze o všechny peníze, je nucen se vrátit ke starým kriminálním metodám a připraví únos dcery textilního magnáta Van Willieho. Do holportu přibere ještě svého starého přítele Maxe a divokého ambiciózního Francise s jeho sestrou Monikou. Vyjednavačem o výkupném se proti své vůli stává Victor Dermott, jehož ženu a dítě zadržují únosci. Mezi členy bandy se stále více prohlubují rozpory, až se nakonec Francis rozhodne jednat na vlastní pěst. (borsalino)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Belmondove zaciatky velmi dobre : najma v 60. rokoch tocil fajne filmy. gangster, strata penazi, rozne kriminalne metody, kazdy jedna sam zaseba - slusny namet na film odporucam . 66 % ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Nedalo mi to, abych si nevzpomněl na film Záhadný kontraband, který byl natočen jen o rok dříve a v němž v podobné roli exceloval Jean-Paul Belmondo. V tomto příběhu však byla jeho role o poznání komplikovanější a propracovanější. Plán vydírání mi připadl vymyšlený celkem mazaně, avšak prohlubující se nejednotnost členů bandy, nezkušenost, nervozita a osobní ambice začnou brzy naznačovat, že plán má zásadní trhlinu. Zajímavý snímek, který rozhodně stojí za shlédnutí, ale nikoli za prožití. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Plány únosců milionářské dcerky se poněkud komplikují, napětí houstne, Belmondo s Geraldine Chaplinovou v jedné z jejích prvních rolí tvoří zajímavý pár. Dobře propracovaná psychologie postav i v kostce podané osudy jednotlivých pachatelů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama