Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve stopách legendárního thrilleru Johna Boormana Vysvobození kráčí napínavé drama, které v roce 2007 natočil jako svůj debut režisér Ray Brown. Hlavními hrdiny jeho snímku jsou Bill (William Gregory Lee) a Matt (Scott Miles), dva kamarádi, kteří si už dlouho potřebovali orazit od běžného života, a proto se rozhodli nechat na chvíli rodiny rodinami a vyrazit si za dobrodružstvím do virginských bažin. V původním plánu bylo rybaření, jízda na kánoi, spaní pod širákem a vůbec všechno, co se dá zažít mimo ruch ulic velkoměsta. Jenže brzy začne být jasné, že tenhle výlet neproběhne bez komplikací. Kdosi totiž dvojici ukradne většinu vybavení včetně lodě a oba muže nechá téměř bezprizorní uprostřed divočiny. A tím to zdaleka nekončí. Na blatech se totiž pohybuje lidský predátor, před zákonem prchající Croaker Norge (Richard Riehle), který je připravený ztrestat kohokoli, kdo naruší jeho teritorium. I když manželky obou mužů zburcují policii a místní šerify, je naděje, že by Ray a Matt mohli uniknout šílenému psychopatovi, zcela minimální. Zde už není místo na výmluvy a pravidla, zde se hraje o holý život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět. Už to, že se dva kluci z města vydali kempovat do bažin, bylo děsivé :-) Prostředí parádní a herecké výkony taky na úrovni. Aby to byl ale pořádný horror, mohl se dědek více rozparádit - nějaké to mučení, řezání, krev...... pak by film něměl chybu. Bez těchto prvků se film trošku táhl. Ale dávám velké plus za BAŽINY - nechtěl bych tam zkysnout :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já po skončení tohoto kousku cítil dost rozporuplné pocity. Film není vyloženě špatný, jenže svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Své určitě udělalo nesympatické obsazení hereckých postů, ale to záleží na vkusu. K vytvoření potřebné atmosféry nemusí vždy tvůrci šáhnout po pořádné dávce násilí, ale pokud ve filmu neteče krev, je potřeba zapracovat na psychologické stránce. Tady se jim to podařilo tak napůl. Charakteristika postav mne nikterak nezaujala a pořádné napětí, aby zde člověk taky pohledal. Chvílemi jsem se neskutečně nudil, narazil jsem na několik nelogických momentů, ale zas na druhou stranu dá se zde natrefit i na několik zajímavých situací a ten závěr se docela povedl. 50% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když si dvojice metrosexuálů, co by se ztratili a byli zahubeni divočinou i v městském parku, vyrazí do bažin na lov štiky. Mládenci jsou už tak dost nebezpeční sami sobě a ke vší smůle ještě narazí na místní obézní atrapu Swamp Thing. Klišoidní boj o přežití je ozvláštněn magií: v močálech se zjevuje dávno zesnulá indiánka, muži mají celé dny hladkou pleť bez vousů, zuby mají stále zářivě bílé (a jistě svěží dech), nepotřebují konat potřebu (což je pochopitelné, vzhledem k tomu, že nepotřebují ani jíst a pít) a dělají kouzelně blbá rozhodnutí. Možná by scénáristé měli přestat psát na efekt a používat i trochu té elementární logiky: pokud někdo bací nebezpečného psychopata klackem po hlavě, stěží pak bude takový idiot, aby jeho dalším krokem bylo obrátit se zády a čekat, až se padouch zvedne a ránu vrátí i s úroky. Druhou hvězdičku filmu zachránil ne zcela typický závěr, ač otevřený jak dekl na pánském hajzlíku a smrdící pokračováním. 39% ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle by se film dělat neměl. Fakt ne. Už od úvodu na Vás vybafne šílená a hrozná amatérská kravina, který moc nerozumíte a po deseti minutách to ani chápat nechcete, protože je Vám to stejně úplně jedno. Jediný co chcete je, aby už byl konec. Někde kolem prostředku se to sice změní jen v nudný film, ale ke konci to zase spadne na tu strašnou sra*ku, jakou to začalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač mám pro bažiny a lužní lesy slabost, musím se nakonec přiklonit k nízkému hodnocení. Dva mladíci si vyrazí na výlet do pustiny, poruší všechna myslitelná pravidla pro přežití, a za to zaplatí. Příroda báječná, zbytek tragédie. Spousty snímků si s podobným tématem poradily mnohem lépe, zmiňovat ovšem Boormana je naprosté rouhání. Napětí se příliš nedostává, psychologickou hloubku má zřejmě dodat komplikovaný vztah můžů a jejich manželek, jenže vše je nějak upocené a utahané. Když jsem se smířil, že ani na sex nedojde, tak se objevily silikonky....nu...budiž. Co je však nepochopitelné, jak mladý silný muž nezvládne starého dědka. Ty jeho pokusy byly až komické a klišé typu - když mu dám jednu po hlavě, tak by měl zůstat ležet - na sebe nenechá dlouho čekat. Mrknutí na diváka v samotném závěru si tvůrci mohli odpustit úplně... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama