Reklama

Reklama

Kaidan šin mimibukuro: gekidžóban

  • Japonsko 怪談新耳袋 劇場版 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Kolekce osmi příběhů z dílny sedmi japonských hororových režisérů. Tato kolekce navazuje na hororovou televizní sérii Kaidan Shin Mimibukuro, oproti ní je však určena pro promítání přímo v kinech.
Příběhy:
1. The Night Watchman (rež. Yoshida Akio)
2. Wisps of Smoke (rež. Suzuki Kosuke)
3. Gloves (rež. Sasaki Hirohisa)
4. The Weight (rež. Suzuki Kosuke)
5. Full-Length Mirror (rež. Miyake Ryuta)
6. Line of Sight (rež. Toyoshima Keisuke)
7. The Promise (rež. Amemiya Keita)
8. Hisao (rež. Hirano Toshikazu) (Burdock)

(více)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

The Night Watchman 3*, Wisps of Smoke 2*, Gloves 1*, The Weight 3*, Full-Lenght Mirror 4*, Line of Sight 3*, The Promise 4*, Hisao 1*. Kvalita poviedok je naozaj kolísavá, poniektoré nadchli, poniektoré nudili na smrť, takže výsledok je rozpačitý priemer. Tu je problémom predovšetkým televízne spracovanie a opäť neoriginalita, pretože všetky poviedky sú ducháriny, takže všetky sú na jedno kopyto. Vzhľad duchov vo väčšine poviedok dosť slabý. Ich kvalita je priamo úmerná počtu ľakačiek... Najlepšia poviedka - THE PROMISE. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne nijak dobrý povídkový film ale první povídka mě dostala Night watchem mě strašně potěšil už jen tím kde se to vyskytovalo a ti duchové byly dobří, a pokus o humor byl fakt parádní. 5*. Ostatní povídky mě nijak nenadchly a povídka Gloves byla neskutečně trapná. Zato třeba Full-lenght mirror byl potěšující a atmosférickej a paní z Grudge: Old lady in white potěšila hodně. Dávám 4* ale ne nějak silné. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tento režisér natáčal aj Grudge: Old Lady in White, The (2009), čo sa mi veľmi páčilo tak som si pozrel túto zbierku ôsmich duchárskych príbehov. Kvalita je kolísavá, primerné hodnotenie mi vychádza 3,625*, ale v kľude môžem dať 4*, lebo film ako celok sa mi páčil, možno preto, že s takýmito filmami som sa ešte veľmi nestretol. A teraz jednotlivé diely: The Night Watchman 3,5*, Wisps of Smoke 2*, Gloves 3,5*, The Weight 4*, Full-lenght Mirror 4,5*, Line of Sight 5*, The Promise 4,5*, Hisao 2*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

THE NIGHT WATCHMAN (20 min.) 3,5 * - Ľahký ducharský nadpriemer o vrátnikovi, ktorý stráži opustenú budovu. Pár vydarených zimomriavkových scén (izba plná duchov), ale aj pár zbytočných scén, ktoré kazia celkový dojem (väčšinou v spojitosti s debilným chovaním postáv). WISPS OF SMOKE (10 min.) 2* - podpriemerné story, o 3 ženách v lese. Ako začne tak aj skončí.Bez výraznej gradácie alebo napätia. GLOVES (12 min.) 2* - Príbeh o žene, ktorá je počas spánku škrtená. Nebýť trápnych efektov mohlo to byť o hviezdičku vyššie, vďaka melodramatickému nádychu tohto príbehu. Záver, je však dopred odhadnuteľný, čo však u tohto príbehu až tak nevadí. THE WEIGHT (5 min.) 1,5 * - kraťas, ktorý nieje ničím zaujímavý a na konci skôr rozosmeje ako vystraší. FULL-LENGTH MIRROR (5 min.) 5* - ďalší kraťas, ale tentokrát skvelý. Na minimálnej dĺžke piatich minút dve takmer infarktové lakačky !!! :) a veľmi znepokojivý záber na konci !! Výborné, najlepšia čast tejto série. LINE OF SIGHT (13 min.) 4* - Príbeh o duchovi jednej zdravotnej sestričky, ktorú sa podarilo študentke strednej školy zachytiť nevedomky na kameru. Atmosféra je skvelá, postupne ju režisér buduje až je čoraz znepokojúcejšia. Tentokrát škoda slabšieho záveru a kratšej dĺžky. THE PROMISE 3* - Priemernosť o duchovi, ktorý nestále volá jedno meno, doplnená o priemerné digitálne efekty. Nenadchne, ale ani neurazí. HISAO 4* - Skvelý melonchonický príbeh, ktorého záver je už odhadnuteľný po prvých minútach, čo však nevadí, lebo celý príbeh je skôr postavený na dobre napísaných dialógoch/monológoch. Celkovo je séria Tales of Terror skôr priemer (3*), nájde sa pár skvelých kúskoch (FULL LENGTH MIRROR, HISAO, LINE OF SIGHT), pri ktorých o to viac zamrzí, že takéto niesú aj ostatné kraťasy. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Z naprostého plevelu jakým je většina námětů těchto hororových povídek přesto vyčnívá hrstka slibných nápadů. Bohužel jakž takž povedené budování atmosféry je vždy naprosto spolehlivě zabito přílišnou expozicí toho "děsivého". S rozpočtem takto nízkým by bodlo spíš všechny ty duchy a kdovícoještě schovávat jak jen to je možné, chlubit se totiž není vskutku čím. Za vyzdvihnutí stojí jedině předposlední příběh, který body získává zejména originalitou. ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbily povídky 1. The Night Watchman, 6. Line of Sight, 8. Hisao. Na YouTubu to lze najít především pod názvem "Tales Of Terror From Tokyo" ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Techto 8 minipovidek bych ohodnotil nasledovne: 3/2/3/3/3/4/4/2 coz vychazi na rovny 3 jako celek. Vetsina je prumerna az podprumerna, z rady vycuhujou pouze dve ktery mi nahnaly husi kuzi. Nejvic jsem cekal od rezisera Ju-onu Lady in white, ale babka s basketbalovym micem me tentokrat nevystrasila tak jako se ji to podarilo v Grudge: Old Lady in White. ()

Reklama

Reklama