Reklama

Reklama

Velký bariérový útes

  • USA Great Barrier Reef
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 1981, 39 min

Obsahy(1)

Australský Velký bariérový útes, jeden z největších přírodních divů na světě, se rozkládá téměř 2000 kilometrů podél pobřeží Queenslandu. Často je popisován jako největší žijící organismus, ačkoliv ve skutečnosti je složen z téměř 3000 samostatných korálových útesů přiléhajících k sobě. Pro potápěče je Velký bariérový útes mekou, místem, které by měl každý z nich navštívit.

Tento film poodhaluje nejbarevnější a nejrozmanitější podmořský svět. Diváci mají možnost poznat nejen okouzlující krásu útesu, ale dozvídají se mnohé o kompletním ekosystému, symbolických vazbách a i o extrémní křehkosti tohoto prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Doba kdy jsem byl ještě malý kluk co miloval snad všechny dokumenty o přírodě je už dávno pryč. Takže nedovedu již ocenit krásu daného snímku tak jak bych měl. Proto jen tři hvězdičky. ()

fridita 

všechny recenze uživatele

Človek nie je pánom sveta, ale jeho súčasťou - ako to, že si to viac uvedomovali ,,primitívni ľudia" v pradávnej minulosti? Tak sme si zvykli žiť v konzumnej spoločnosti, že i keď vieme aké problémy vznikajú z našej neohľaduplnosti a konfortu, nedokážeme sa vyhrabať z haldy odpadu, ktorý každú minútu ešte hromadíme a ničíme tak všetko okolo seba - a predovšetkým svet pre budúce generácie. ()

Reklama

Reklama