Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Jarret a jeho žena Lindsey nejsou spokojeni se svým životem v rušném velkoměstě. Rozhodnou se proto, že si koupí dům na venkově. Jejich sen se však změní v noční můru, když zjistí, že dům už patří někomu jinému. Pod jeho střechou se usadila tlupa divokých koček, které se potloukají po okolí a nestojí o žádnou společnost! Kočky jsou stále připravené, odhodlané a schopné bojovat o to, kdo vlastně bude pánem domu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali pavúky, psy, krokodíly, včely, hady... a všetko možné, ale mačky ešte nie, aspoň ja som doteraz žiadny horor o agresívnych vraždiacich mačkách nevidel, takže v prvom rade chválim za originalitu. Na to, že sa jedná o televízny film, je to na moje počudovanie celkom slušné a určite je to jeden z tých lepších animal hororov. V prvej polovici sa toho veľa neudeje a mačky sa objavia len zriedkavo. Avšak postupom času je ich stále viac a viac, a začína napínavá naháňačka, skrývanie sa a boj o prežitie. Pekný je aj súboj hlavného hrdinu s "vodcom svorky". ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Rodina se nastěhuje do nového domu, ovšem na ten si činí nárok i smečka zdivočelých koček bývalé majitelky, vedená zlým briťákem. Dosud jsem neměl tušení, že existuje horror, kde jsou jako hlavní zlo kočky samy za sebe, a ne jen jako prostředník či pomocník nějakého nadpřirozena. On je pro to totiž dobrý důvod, proč nejsou. Není problém natočit kočku, ze které budete mít respekt (zvláště pokud sami kočky máte), ale uvěřitelně zobrazit, jak přímo zabíjejí lidi, to je už poněkud jiný level. Kočky tedy samozřejmě plánují lidstvo vyhladit, ale mnohem lstivěji a pomaleji... :-) Ekohorrory to v případě těžko uvěřitelných agresorů většinou řeší mutací co do velikosti, inteligence, nebo alespoň velkým počtem. Strays ovšem nenabízejí nic z toho, a i ten tucet použitých koček je tu jen jako kompars poměrně malému briťákovi, který jediný je ochoten syčet, tvářit se alespoň trochu zle, a skákat někam na povel (ostatní kočky zjevně někdo hází). V důsledku toho i poměrně dobře natočené a gradované scény v domě, kde se matka s dítětem snaží přežít, jsou prostě jen směšné - protože tomu neuvěříte. A pokud v okamžiku, kdy má drama vrcholit, dostanete záchvat smíchu (kocour právě přežil pokus uvařit ho v mikrovlnce, vyrazil dvířka zevnitř, a nyní trpí pod palbou vodní pistolky), tak to asi ve vážně míněném filmu nebude dobře. Takže tak 3/5 za snahu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených užívateľov (darkrobyk) napísal o tomto filme niečo v tom zmysle, že určite uspokojí milovníkov mačiek a priaznivcov horrorového filmového žánru zakladajúceho si na americkej kinematografii z osemdesiatych rokov minulého storočia. To je presne môj prípad. Mám rád kočky a aj americké snímky zo zlatej horrorovej éry osemdesiatych rokov. Takže som po titule "Túlavé kočky" (Strays), ktorý v roku 1991 natočil režisér John McPherson, ihned skočil ako mačka po myši. Po jeho zhliadnutí musím uznať, že to vskutku malo ten jedinečný, neodolateľný feeling a look klasických osemdesiatkových USA horrorov a že tajomný démonický kocúr bol fakt dosť desivý. Samozrejme, že tiež oceňujem filmársku prácu s kočkami, ktorá bola iste náročná a vyžadovala hodne trpezlivosti. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozlehlý dům, stará paní milující kočky a příchod temné bestie. Paul se ženou Lindsey a dcerou Tessou netuší, jak pohnutý je osud pěkného domu, do něhož se s chutí nastěhovali. Ještě dříve to ale zjistí opravář telefonní firmy... První polovina je postavena na vztazích hlavních postav, kdy se začne schylovat k manželské krizi, a jen v pozadí se chystá nebezpečí. Když zůstanou Lindsey s dcerou samy doma, temný kocour zamňouká k útoku. Za ocenění jistě stojí práce s kočkami, s nimiž asi nebylo natáčení jednoduché. Temný kocour je vskutku démonický a člověk by nechtěl pocítit jeho tesáky na krční tepně. Film dýchá osmdesátými léty a uspokojí především příznivce žánru. A možná i milovníky koček, jelikož v poslední čtvrtině je jich dostatek. Jinak mikrovlnná trouba se ukázala jako neúčinná (a možná připomene známý případ ženy, co v ní chtěla svoji kočku usušit) , pokud není zapojena do elektřiny...logické. Solidní vizuál, slušná hudba, místy napínavé a půvabná Claudia Christianová. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hoci ide len o lacnejší, televízny kúsok, námet o vraždiacich mačkách je vcelku sľubný a svojím spôsobom vlastne aj osviežujúci a originálny. Zrejme preto mi ani tak nevadilo slabšie spracovanie a nudnejšia prvá polovica filmíku, keďže som sa tešil na to, ako mačky začnú vystrájať, čoho som sa postupom času samozrejme aj dočkal. Chválim aj skvele urobeného zákerného bossa, veľkého kocúra, ktorého pohľad a celkový výzor pôsobili naozaj hororovo. Inak ale ide skôr o thrillerovú rodinnú drámu, obohatenú o niekoľko napínavých momentov a výborné "mačacie výkony" v druhej časti filmu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama