Reklama

Reklama

Recenze (8)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Choi je zakríknutá, tichá a hanblivá flegmatička, ktorá ma vo všeobecnosti problém niekoho milovať (a na svojho priateľa hovorí, že ho nemiluje, len že je rada v jeho prítomnosti). Na opačnej strane stojí sympatický, charismatický chlapík Yoo-rim, ktorý na ide na všetko priamo, a ktorý má na lásku vlastný názor (podľa neho vôbec neexistuje, vždy ide len o sex). Jedna z ich prvých konverzácií začína vetou: "Páčiš sa mi, chcem sa s tebou vyspať." Teraz si iste myslíte, že i skrz počiatočné problémy sa do seba i tak zamilujú, a zostanú žiť spolu štastne až do smrti. No, nie tak "docela"... Tento vzťah je totiž takmer výhradne jednostranný... Rules of Dating je to dosť temná, sklučujúca dráma, civilne natočená (roztrasená kamera, žiadne speciálne obrazové efekty), v kadečom pripomínajúca veci od Chang-dong Leea (Oasis, Peppermint Candy apod.). Zároveň je to niečo tak netradičné, čo som v kórejskej kinematografii ešte nevidel. Celý film je vlastne jedna veľká konverzačka, nečakajte žiadne vtipné, akčné, alebo vášnivé scény (i keď je tu pár dosť naturalisticky pojatých sexuálnych scén, balancujúcich na pokraji znásilnenia... týmto je film správne zaradený do kategórie 18+). I keď sa dá film z určiteho hľadiska zaradiť do žánru "sociálneho art filmu" - čiže žánru ktorý nemusím, je zaujímavý, má svoj spád a výborné - dosť kruté vyvrcholenie. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Jako instruktážní video jsou "Pravidla randění" niic mooc. :) A to i pro ty tragédy mezi námi, kteří ony zásady porušují a pořád opakují stejné chyby. :( Jako romantická komedie, za niž je film vydáván, selhává na celé čáře. Jako vcelku smutně realistický pohled do nepartnerských nevztahů... no, hodnocení vidíte. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Tento korejský film se bude líbit nejspíš především fanouškům Kundery (mezi které se počítám i já), protože se snaží zachycovat milostný vztah v realistické formě, přesto se vyžívá v zobrazování negativních vlastností obou hlavních hrdinů. Jen těžko najdete sympatie k rozmazlenému a narcistickému učiteli, který má na dohled uťápnutou zakomplexovanou a životem zklamanou učitelku-novicku, která se nedokáže vyrovnat s minulostí a chce si vzít muže, kterého nemiluje. Největší problém tohoto filmu je předvídatelnost chování obou hrdinů. LEE jako sebevědomý narcista neohlížející se na pocity druhých, nepřekvapí ani v závěru, kde ale pro změnu překvapí CHOI. Problémem pochopení postavy CHOI je fakt, že celý film vlastně netušíme, co chce. A nedozvíme se to ani na konci. U filmu, který se snaží realisticky zachytit vztah bych čekal nějakou jasnější motivaci postav, abych pochopil CHOINO chování ke konci filmu. U filmu se nudit nebudete, spíš se ve vás budou střídat pocity pochopení a nepochopení. Ke konci spíše nepochopení. Rozhodně tento film je v rámci korejských snímků jen průměrem a zůstává tak jen zajímavým, ale nedotaženým experimentem. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Rules of dating představuje pokus o realisticky vypadající romanci. No, a snad se mu to i daří, koneckonců nudy i trapných scének je v něm dost, stejně jako to, že chování hlavní hrdinky (jež ve filmech hraje zřejmě jen proto že vypadá roztomile) nelze pochopit snad nikde na téhle planetě. Dá se na to dodívat a myslím že to není až tak špatné jak se domnívám, ale - nic víc, nic míň. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama