Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase nejrušnějšího chodu do banky přichází skupinka malířů. Netrvá dlouho a všechny důležité průmyslové kamery jsou vyřazeny z provozu a začátku velké bankovní loupeže už nic nebrání. Lupiči mají vše pečlivě naplánované. Z odposlechu je slyšet jakýsi podivný evropský jazyk a lupiči požadují dva autobusy a dopravní letadlo. Všechny rukojmí donutí převléknout se do stejných kombinéz, jaké mají na sobě, aby tak dokonale zmátli zásahové komando. K loupeži je přivolán rafinovaný a inteligentní policejní vyjednavač Keith Frazier, kterému postupně dochází, že se nejedná o obyčejné přepadení banky. Vzápětí se do hry vkládá i předseda představenstva banky Arthur Case, který má obavy z odhalení obsahu své trezorové schránky nacházející se právě v přepadené pobočce. Proto neváhá uplatnit svůj vliv a na místo činu poslat velmi ambiciózní a bezskrupulózní právničku Madeline Whiteovou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (741)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spike Lee se v komerčních vodách naštěstí neutopil a dokázal natočit velmi příjemný a inteligentní snímek, do kterého něco ze svých předchozích děl také zakomponoval. Scénář má sice výborný nápad, o to více však překvapí, že nakonec vlastně právě tato složka je nejslabší stránkou snímku, jelikož nestačí na ty více jak dvě hodiny stopáže. Naštěstí to nijak v průběhu sledování do očí nebije, za což krom Spika může hlavně naprosto perfektní obsazení a velmi úspěšné balancování na hraně thilleru a komedie. Celkově hodně dobré, ale "králem" tohoto typu filmů pro mě zůstává i nadále Vyjednavač. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Spike Lee se vrací ve velkém stylu s hvězdnou trojicí Owen-Waschington-Foster, kterým sekundují též kvalitní William Defoe a Chris. Plummer. Každý kdo se těší na tento film očekává něco jiného než se mu dostane. Film si s vámi příjemně pohrává a celý pečlivě vykonstruovaný příběh je předkladán chvílemi klidně a jemně a jindy agresivně. Příběh se točí okolo lupiče, který vymyslí geniální plán (ano říká to o svém plánu každý lupič, ale to co lupič vymyslí tentokrát je opravdu síla :)) na vyloupení banky. Zápletka je jednoduchá dokud se neobjeví detektiv(Washington), který chce všemu co se děje v hlavě zloděje i tajemné postavy(Jodie Foster) ovládané majitelem banky(Plummer), který má v bance uložené něco co chce před světem i nadále skrývat, přijít nakloub. Problém celého filmu je fakt, že neobsahuje dějové zvraty, které by vás překvapily. Vše je předkládáno divákovi v klidu a jednoduše jako by jste otáčeli stránky knihy. Vše zapadá na své místo, vše má svůj jasně daný čas a vše se jako pyramida skládá, aby nakonci mohl lupič splnit svůj slib a celá ta pyramida vás zamáčkal překvapivým zakončením, kterým se stane z lupičova plánu opravdu skvostný podnik. Postava Jodie Foster mi přišla zbytečná. Je to dobrá herečka, ale tady být nemusela a možná by to i prospělo. Washington hraje svého poldu jak je už zvyklí s perfektní přesností. Clive Owen jako geniální lupič hraje 90% času v masce, ale jeho charisma je patrné už jen z jeho hlasu. Po 25. hodině pro mě nejde ani o zklamání. Film je dobrý, perfektně až mistrovsky přesně natočený, ale něco mu chybí a to ani plejáda hvězd s výborným režisérem nezachrání. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Elegantní stylová kriminálka s inteligentním scénářem, sympatickými postavami, několika zvraty a nečekaným koncem. Přesně takový druh filmů mám rád - udrží mě po celou dobu stopáže v napětí a na konci potěší. Velmi slušné herecké obsazení, kde pochopitelně vévodí Clive Owen a Jodie Foster. Celkový dojem: 90 %. Spike Lee nepotřebuje k navození atmosféry téměř žádnou akci, stačí mu nadhled a chytrost jeho hrdinů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminálka,ve které si nemůžete být ničím jistí a nevíte jak se bude příběh vyvíjet dál. Takovéto filmy jsem měl vždycky rád a když ho navíc natočil (docela překvapivě) Spike Lee a v hlavních rolích jsou vynikající herci, tak už vůbec není co řešit! Ke konci už je to sice trochu natahované a ze začátku ta debilní muzika taky nebyla nejlepší, ale i tak je to výborný film, ve kterém Spike Lee dokázal, že umí natočit opravdu všechno ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $88,513,495Tržby Celosvetovo $184,376,254Tržby za predaj DVD v USA $37,668,360 //počet predaných kusov 2,546,258║ Spočiatku nenápadná banková dráma sa bez zbytočných prestreliek pretransformuje na prešpikovaný príbeh plný zaujímavých momentiek. /videl v kine: 85%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (17)

  • Drama Spika Leeho se během prvního víkendu (24. – 26. 3. 2006) vyšplhalo na první místo amerického žebříčku návštěvnosti s tržbami 28,9 milionů amerických dolarů. Šlo o nejvyšší výdělek v Leeho kariéře. Celosvětové tržby filmu s rozpočtem 45 milionů dolarů byly 186 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

21.12.2011

Starořecká řežba 300: Battle of Artemisia nedávno přišla o hlavního představitele, když Joel Edgerton odmítl hrát athénského generála Themistokla, který velel řecké flotile v námořní bitvě u mysu… (více)

Spike Lee si nedá říct

Spike Lee si nedá říct

05.02.2009

...a navzdory velmi vlažným reakcím diváků i kritiků na svůj epos Miracle at St. Anna plánuje další film z období 2. světové války. Předlohou pro něj bude faktografická knížka dopisovatele New York… (více)

Zachraňte černého vojína

Zachraňte černého vojína

11.06.2007

Spike Lee díky svému prozatím nejkomerčnějšímu filmu Spojenec přičichl k opravdovému úspěchu a velkým penězům a klasický Hollywood ho opět láká. Adaptace románu Waltera McBrida Miracle at St. Anna… (více)

Reklama

Reklama