Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 2

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (496)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na druhý krát som zistil, že to do seba pekne zapadá a rozhodol som sa dať filmu ****. Určite nie iba za premyslenú hru s časom, ale aj za krásnu melancholickú atmosféru a ústrednú dvojicu, ktorá by si mala v svojich diároch nájsť pre seba viac spoločných rolí. Niekolko scén je brilantne natočených, predovšetkým tie, kde sú Bullock a Reeves na tom istom mieste v inom čase. No a ten dom je vážne kvalitná architektúra. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Někdo si potom, co viděl Siworae, nad Domem u jezera uplivne. Jak je libo. Mě zcela paradoxně originál přiměl přihodit hvězdičku tomuto. Jak se mi nelíbilo srovnávání před, teď po - shlédnutí obou - to odmítám ještě víc. Světy, v kterých filmy vznikly, taky nejsou srovnatelné, jedno však filmy společné mají: lásku, její věčnou existenci a touhu hledat, najít a mít - v tom je Dům u jezera poctivý a respekt k originálu tam je, na tom trvám i na tom, že Keanu se Sandrou tu nadčasovou ideu solidně podpořili. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Pro Kristovy rány, to nešlo ukončit normálně, aby se ten chatrný, ale pěkně vystavěný, domeček z karet nakonec nerozbortil? Poslední minuta kazí závěrečný dojem z filmu naprosto neuvěřitelným způbem. Moje hvězdičkové hodnocení proto prosím berte velice relativně. Ještě před tím debilním závěrem jsem byl z filmu nadšen, posléze těžce zklamán. Konce jsou holt důležité. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Fantázii sa vo filmovom priemysle medze nekladú. Nečakala som sladkú romanitku, film má v podstate dosť dobrú kritiku,ale scenár ma dosť sklamal - aj keď uznávam, že má v sebe zaujímavú myšlienku. Zlákalo ma herecké obsadenie a prostredie, ktoré sľubovalo príjemný zážitok. Nebol až taký príjemný. Dávam prednosť reálnejším príbehom. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Môj otec vždy vedel stavať domy, ale nikdy nie domovy." Dá sa nakrútiť romantický film o ľuďoch, ktorí sa nikdy nemôžu stretnúť? Prekvapivo dá - a hoci mám radšej filmy, v ktorých mimozemšťan kozmonautom žerie mľaskavo mozgy, dobrá romantika raz za čas neuškodí (CASABLANCA, NOTHING HILL). Ázijský originál, na ktorého motívy zaujímavou jesennou poetickou atmosférou obdarovaný DOM PRI JAZERE vznikol, som nevidel. Predpokladám, že americká verzia je "jednoduchšia", patetickejšia a prízemnejšia. Ale možno aj nie. Každopádne, nič z toho pri pozeraní nebudete riešiť. Prečo? Pretože herecké výkony sú mimoriadne disciplinované (ak vezmeme do úvahy, čoho sú schopní – v najhoršom zmysle slova – Keanu Reeves a predovšetkým Sandra „Láska a vojna“ Bullocková), krása obrazu pozoruhodná (výprava, kamera) a scenár taký zamotaný, až je to miestami skutočne skôr sci-fi. Film som videl niekoľkokrát a zakaždým ma dojal i roznežnil... a zmiatol. Dodnes rozmýšľam... mohlo sa to naozaj kvôli „časovej slučke“ skončiť tak, ako sa to skončilo? Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/152934/Dom-pri-jazere-80.html ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • Remake korejského hitu přišel na 40 milionů a během prvního víkendu (16.-18. 6. 2006) promítání v severoamerických kinech utržil 13,6 mil. amerických dolarů, což stačilo na čtvrtou příčku žebříčku návštěvnosti. Celkový tamní zisk se pak vyšplhal na 52,3 milionu, celosvětový na 114,8 mil. (imro)
  • Se stejným námětem, kdy jen listy nahradil telefon, pracuje i krátký argentinský snímek Líneas de teléfonos (1996) režiséra Marcela Briganta. (imro)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama