Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Vidím věci, které nejsou skutečné !! Vidím věci, které bych neměla vidět.." Nebýt toho zbytečně hollywoodského konce, byť vlastně i to osudové uzavření kruhu se mi coby rozuzlení zrovna nepříčí, šlo by o opravdu jeden z nejlepších amerických hororových předělávek posledních let.. Já nehodlám spílat hollywoodským scénáristům za jejich nedostatek nápadů, oblíbenému sousloví zbytečný remake se směju, udělám si obrázek sám, na ty šikmooký originály seru, leč třeba bratry Pangovy beru, ale nebudu se spolu s většinou rozplývat nad genialitou asijské tvorby, protože je to zrovna moderní, pro mě osobně patří k mistrům hororového žánru Španělé a další.. Americké neoriginální horory mě neuráží, takže s The Eye nemám nejmenší problém, křehká panenka Jessica Alba je v pohodě, odehraje si svoje a jako houslistka, co nutně se svým šílenstvím a předtuchami potřebuje pomoc, se mi zdála slušně věrohodná, Gutierrez se se svým scénářem celkem drží originálu, triková stránka věci se povedla moc, ty stíny vypadají opravdu skvěle, Jeff Jur se svojí kamerou čaruje a soundtrack Marca Beltramiho mi připadal stejně sexy jako Jessica.. Atmosféru Oko prostě má, napětí neopadá až do závěru, lekačky se dají snést, přičemž se diváka nesnaží děsit každých pět minut, zato dost kvalitně, to jasně předvídatelné finále sice hodně brzy odhalíte a tak nějak vás zamrzí, nicméně jako nejslabší aspekt příběhu vnímám vztah mezi Sydney Jessicy Alby a doktora Faulknera v podání sympaťáka Alessandra Nivoly, který se chvilku brání, ale nakonec bez nějakého vysvětlování podlehne a ty historky jí přeci jen uvěří.. Ačkoli kdo by se pro Jessicu neobětoval..;) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

TRAPNÝ KONEC a horror to rozhodně nebyl. Pořád nějaké vidiny, já sám jsem měl psychopatických stavů hlavní postavy už plné zuby a osobně bych ji ty oči vypíchnul!!! Pro mne velké zklamání a tak jsem se na ten film těšil. A už vůbec nechápu, proč byl film nevhodný do 18 let??? V poslední době jsou v kinech : horrory : samé sračky !!!! :-( ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Originál jsem zatím neviděl, ale od The eye jsem přesto čekal trochu víc. Bohužel jsem se nedočkal žádné atmosféry, která by nějakým způsobem gradovala. Snímek je od začátku do konce stejný a neděje se zde nic neobvyklého. Když se už jedná o duchařský horor člověk by čekal, že se sem tam lekne. Bohužel tohle je horor kde se ani neleknete. A třešnička na dortu jsou mizerné herecké výkony hlavním protagonistů. Důvod proč jsem se na celý film dokoukal je krásná Jessica Alba. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Netroufnu si odhadnout jak bych film hodnotil, kdybych neznal originál. Asi bych dal o hvězdu víc, možná bych dokonce uvažoval o čtvrté. Ale v paralelním srovnání u mě Hong Kong nad Hollywoodem vede o několik délek. Největší slabinou remaku je "vylepšený" scénář - tam kde si Číňani vystačili s jemnými náznaky a atmosféru budovali trpělivě, pomalu a nenásilně, musí Amíci třeštit oči a hysterčit a chrlit ohně a výbuchy a skákat s kamerou a mít haldy patetických proslovů... a zachraňovat blonďaté holčičky (za tuhle ultradementní scénu na konci jsem ještě jednu hvězdu ubral). Ani herecky film nenadchne - Alba se nejdřív dlouho tváří jako Svatý Oukropeček a panna světice, což by ale nakonec ještě šlo, protože jakmile se začně niterně zvnějšňovat, tedy "hrát", je rázem spíš k pobavení než k politování (na rozdíl od jejího čínského protějšku). A na rozdíl od jejího čínského protějšku jí taky režie přidělí za partnera výjimečně nesympatického držku. No a malá Moretz s golfovým míčkem v hlavě je tolik tolik nasládlá a diblíkovitá a tak urputně přehrává, že mi byla protivná jak pondělí (tedy ne to velikonoční). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně ono. Myšlenka byla sice celkem dobrá, ale provedení a vyústění jaksi bylo horší. Nemůžu srovnávat s původním filmem, ani nechci. Opravdu to všechno kvůli záchraně nějaké skupinky lidí, když všude jinde na planetě umírají také nevinní lidé? Že si s tím ta okatá mexičanka dala práci... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama