Reklama

Reklama

Zlověstné ticho

  • USA Dead Silence (více)
Trailer

Novomanželé Jamie a Lisa Ashenovi si vybudovali nový život daleko od svého rodného města Ravens Fair v ospalém, skoro zapomenutém místě, kde je pozdě v noci slyšet podivné šeptání a kde se vyprávějí strašidelné historky z minulosti. Jednoho večera dostanou podivný balíček. V něm je dřevěná loutka Billy, která je spojena s legendou o břichomluvkyni Mary Shawové, zavražděné před mnoha lety v jejich rodném městě. Ještě tentýž večer je Lisa brutálně zavražděna. Jamie ji najde na posteli s vytrženým jazykem. Stává se hlavním podezřelým, ale vyšetřující detektiv nemá dostatečné důkazy, tak ho musí propustit. Jamie je rozhodnut, že Lisino tělo pohřbí v rodném městečku, kde se po příjezdu usmíří s nemocným otcem a seznámí se s jeho novou mladou ženou. Jamie je stále zdrcen ztrátou své ženy a pořád nechápe, proč a kdo by ji mohl zabít. Všechno se mu zdá podivné a zahalené tajemstvím, a když mu hrobník připomene pověst o Mary Shaw a ukáže mu snímky mnoha zavražděných, kteří dopadli stejně jako Lisa, je odhodlaný záhadě přijít na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

akisha 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou už vyděsí málokterý horor, takže Dead Silence je vítaná změna, bála jsem se docela pěkně. Režisér si skvěle pohlídal vizuální i hudební stránku filmu a atmosféru se mu podařilo udržet pěkně temnou a chladnou. A nápad s břichomluvci je taky celkem originální. Škoda přeškoda, že v hlavních rolích jsou více méně otravný nebo nedostatečně charizmatický herci (hlavní hrdina, jeho žena a často i Donnie Wahlberg, jehož hlášky mě časem fakt prudily), aspoň teda že se tam objevil Bob Gunton a Amber Valletta. Je ale pravda, že Dead Silence je pořád vysoký nadprůměr a doporučuju všem hororovým fandům. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jít Dead Silence do kina, ihned upaluji na premiéru. U mě se mu povedlo získat prozatímní primát nejlepšího neasijského horroru roku. Několik opravdu skvělých momentů plíživého napětí a vzápětí děsu, pečlivě budovaná pochmurná atmosféra, sic od poloviny ochabující, ale bez problémů válcující veškerou horrorovou konkurenci, která letos zatnula drápy do plátna. Už z panenky Chucky šel před lety strach a dřevěné loutky za ní rozhodně nezaostávají. Zakoulejí očima a všichni ti zmutování horníci, duchové a obludy obléhající motel se můžou jít hanbou zahrabat. Výtečná hudební kompozice a výrazný vizuál ukazují prstem na režiséra Saw. A že je pointa ve stejném stylu a příběh klišovitý? No, a co!? Který horror není? Pravda, tohle asi není to pravé ořechové pro horrorovým fandovstvím nedotčené... Přidám se ke zdejší hrstce poznamenaných a mrskám Wanovým loutkám pěkné 4 hvězdy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malajský režisér, žijúci v USA, James Wan na seba upozornil v roku 2004 sadistickým thrillerom "Saw". Zabodoval ním najmä u mladšej generácie. "Zlovestné ticho" je síce horrorom z úplne iného súdku (duchárčina), ale určený je tej istej cieľovej skupine. Mňa Wanove filmové postupy (stabilne temné scény, prestrihy, švihy kamerou, detaily na predmety,...) nejak moc neberú. Dobre natočené, ale moderne chladné. *** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Au, to bylo opravdu hrozné. Nechápu, že tak - ve své době - originální a svěží tvůrci dokázali po skvělém prvním Saw vytvořit zcela tupý, ohraný, předvídatelný a stupidní pseudohoror, který zkrátka nemá nic, čím zaujmout. Ne, že by na filmu bylo něco tak moc špatně, ale ono spíše nic není ani trochu dobře... 3/10 ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dokázal Wan vybudovat atmosféru a vyhnout se všem kravinám, které se do hororu vkrádají posledních několik let. Na první smrt se nemusí dlouho čekat, příběh se rozjíždí a hlavní hrdina nemarní čas oplakáváním své ženy. Přesto však snímek nepostrádá atmosféru, občas sice něco trochu uletí a poslední půlhodinu už to není úplně ono, ale nakonec přijde pointa, která není zdaleka tak zlá, jak by být mohla. Pečlivě gradovaná atmosféra je narušovaná vpády protivného detektiva, ale i tak - už dlouho jsem se takhle příjemně nebála. Celkově je to opravdu příjemné překvapení v podobě poctivého hororu staré školy s výbornou kamerou a hudbou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Skupina Aiden použila záběry z filmu do svého videoklipu k písni "We Sleep Forever". (albytch)
  • Billy nie je iba meno bábky z tohto filmu, ale aj meno bábky, ktorú používa Jigsaw v sérii Saw. (Mihail123)
  • Existují dvě verze říkanky o Mary Shaw (Judith Roberts). Ve filmu zazněla: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children only dolls. And if you see her in your dreams, do not ever, ever scream." Naopak v traileru je možno slyšet: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. And if you see her do not scream, she'll rip your tongue out at the seam." (Mrs.Blue)

Související novinky

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama