Reklama

Reklama

Zlověstné ticho

  • USA Dead Silence (více)
Trailer

Novomanželé Jamie a Lisa Ashenovi si vybudovali nový život daleko od svého rodného města Ravens Fair v ospalém, skoro zapomenutém místě, kde je pozdě v noci slyšet podivné šeptání a kde se vyprávějí strašidelné historky z minulosti. Jednoho večera dostanou podivný balíček. V něm je dřevěná loutka Billy, která je spojena s legendou o břichomluvkyni Mary Shawové, zavražděné před mnoha lety v jejich rodném městě. Ještě tentýž večer je Lisa brutálně zavražděna. Jamie ji najde na posteli s vytrženým jazykem. Stává se hlavním podezřelým, ale vyšetřující detektiv nemá dostatečné důkazy, tak ho musí propustit. Jamie je rozhodnut, že Lisino tělo pohřbí v rodném městečku, kde se po příjezdu usmíří s nemocným otcem a seznámí se s jeho novou mladou ženou. Jamie je stále zdrcen ztrátou své ženy a pořád nechápe, proč a kdo by ji mohl zabít. Všechno se mu zdá podivné a zahalené tajemstvím, a když mu hrobník připomene pověst o Mary Shaw a ukáže mu snímky mnoha zavražděných, kteří dopadli stejně jako Lisa, je odhodlaný záhadě přijít na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Znáte Jeffa Dunhama? Mary Shaw je jeho předchůdce a její Billy mi několikrát pěkně nadzvedl tlak nad hodnotu maxima. Od chvíle, kdy jsem shlédl Dead Silence, se budu bát Dunhamovy loutky Achmeda :) Ale loutky jsou vlastně hrůzostrašná stvoření...jsou stvořeny lidmi, máme zafixováno, že jsou - neživé...ale co když se stane něco, co jim umožní - "ožít". Mám rád staré temné legendy. A tahle o Mary Shaw, co neměla děti, jen loutek sto, se mi líbí. Tenhle nádherně hrůzně-atmosférický film vymačkává látku jako citron. Nebýt hereckého polene jménem Kwanten, byl by to skvělý strašidelný film...no ne? Jenže Kwanten těžko vyjadřuje emoce a s jedním výrazem nelze ustát celý film. Škoda i jazyku Mary Shaw, potřebovala by ho zkrátit, protože působí přinejmenším úsměvně. Tak kdo je tu vlastně loutka? 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malajský režisér, žijúci v USA, James Wan na seba upozornil v roku 2004 sadistickým thrillerom "Saw". Zabodoval ním najmä u mladšej generácie. "Zlovestné ticho" je síce horrorom z úplne iného súdku (duchárčina), ale určený je tej istej cieľovej skupine. Mňa Wanove filmové postupy (stabilne temné scény, prestrihy, švihy kamerou, detaily na predmety,...) nejak moc neberú. Dobre natočené, ale moderne chladné. *** ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté ako Wanov Rozsudok smrti, akurát v inom žánri - nelogické, miestami vyslovene blbé, ale dobre natočené štylistické cvičenie, ktoré je poctou žánrovým klasikám a vyžíva sa v oldschoolových estetických postupoch (Argento atď). Dajte už tomu talentovanému malajzskému chlapcovi kvalitný scenár! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. We Sleep Forever - Aiden [3:23] ,2. Main Titles [2:56] ,3. Sheet [1:08] ,4. Blood [1:41] ,5. Apartment [1:28] ,6. Raven's Fair [0:59] ,7. Dad's House [0:47] ,8. Ella [1:29] ,9. My Son [1:03] ,10. What Poem? [1:31] ,11. Caskets [1:57] ,12. Motel Hearse [1:22] ,13. It Can't Be [1:40] ,14. Funeral [0:49] ,15. Billy [2:42] ,16. Perplexed [1:25] ,17. Steal Billy [0:50] ,18. Lips Moving [1:57] ,19. Coffin [2:16] ,20. Photos [1:36] ,21. Map Drive [0:49] ,22. Guignol [1:57] ,23. He Talked [3:06] ,24. It's Soup [2:09] ,25. Full Tank [1:49] ,26. Doll Wall [1:37] ,27. All the Dolls [1:07] ,28. One Left [0:27] ,29. Mary Shaw [0:31] ,30. Dummy [1:05] ,31. Family Album [0:37], ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený horor od Jamesa Wana. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorý dostal poštou balík s bruchomluveckou bábkou a po príchode domov nájde svoju ženu brutálne zavraždenú. Všetko nasvedčuje tomu, že to urobila práve bábka, ale samozrejme nikto mu neverí a tak sa vracia do svojho rodiska, kde sa o týchto bábkach šíri legenda, aby zistil, čo sa za celou záhadou ukrýva. So spracovaním som nadmieru spokojný, nikdy by ma nenapadlo, že práve bruchomluvecká bábka je niečo, čo dokáže v tomto žánri fungovať a vyvolať u diváka záujem, ale tu sa to podarilo, dej je celý čas nadmieru zaujímavý, nemá žiadne slabé miesto, ale plno zaujímavých, takže sa celý čas je na čo pozerať a k tomu ešte tá nečakaná a pritom vydarená pointa. Čo sa týka samotných hororových scén, tak sú výborné, našťastie tu nebehá žiadna bábka s nožom alebo niečo podobné, ale prakticky všetky hororovo ladené situácie sú dobre vymyslené, napínavé a správne načasované, s ničím sa neponáhľa a o to je efekt silnejší. Najviac ma zaujal skvelý úvod so smrťou manželky, alebo aj scény so starenou. Veľký podiel na kvalitách nielen ich, ale aj celého filmu má aj skvelá atmosféra. Herecké obsadenie nie je ničím výnimočné, ale to vôbec neprekáža, všetky postavy sú pomerne zaujímavé, hlavnému hrdinovi sa dá fandiť, takže nemám problém. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, James Wan je skutočný hororový talent. Zlovestné ticho svojou zápletkou nepatrí práve medzi moje obľúbené hororové témy, čo je aj jediný dôvod, prečo mu nedám plné hodnotenie, ale čo sa nej týka, tak tu nemám absolútne čo vytknúť a je to jeden z najzaujímavejších hororov nielen posledných rokov. Objektívna kvalita filmu- 85%, film sa páči mne na 78%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Skupina Aiden použila záběry z filmu do svého videoklipu k písni "We Sleep Forever". (albytch)
  • Mary Shaw (Judith Roberts) používá hlasy lidí, kterým sebrala jazyk. Jednou ale použije i hlas člověka, který ještě žije. (madonnasson)
  • Existují dvě verze říkanky o Mary Shaw (Judith Roberts). Ve filmu zazněla: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children only dolls. And if you see her in your dreams, do not ever, ever scream." Naopak v traileru je možno slyšet: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. And if you see her do not scream, she'll rip your tongue out at the seam." (Mrs.Blue)

Související novinky

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama