Reklama

Reklama

Malá noční povídka: Fimfárum

(TV film)
  • Československo Fimfárum
všechny plakáty
Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1963, 5 min

Hrají:

Jan Werich

Jan Werich uvádí svou povídku - neboli úspornou jednoslabičnou pohádku Chlap, děd, vnuk, pes a hrob, kterou napsal jako chválu češtiny. Je zařazena do jeho knihy pohádek Fimfárum, kterou ilustroval Jiří Trnka. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Originální pojetí, to je hlavní síla tohoto příběhu o ženě, která posílá muže na smrt, ale tím jej vlastně zcela nevědomky zachraňuje a sama si stahuje kličku kolem svého krku. Úroveň tohoto příběhu kazí snad jen "Jeho neustále se pomočující výsost". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jo, je to pěkné. Ale na výsluní to celé táhne hlavně Werichovo vyprávění. Vlastně jeho pohádky mám rád spíše v audio provedení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tuhle jednoslabičnou povídku asi moc lidí nezná a za pohádku bych ji rozhodně nevydával a dětem nepouštěl. Největší síla je rozhodně v nápadu a vypravěčské umu Jana Wericha. Animace je stroze minimalistická, ale kupodivu se k tomu hodí. Přesto dám jen 3 hvězdy a víc si to vychutná posluchač z gramofonové desky. PS: bohužel zdejší hodnocení neodpovídá realitě, protože většina uživatelů nepochopila, že se tu hodnotí jen tento samotný animák "Chlap, děd, vnuk, pes a hrob" a hlasovali pro celovečerní film Fimfárum, který najdete zde. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

A tímto to začalo - knížka i film (byť kraťoučký) mne pořád umí naladit, ta radost z příběhu i podání je v tomto případě velmi silná. ()

marketcsfd 

všechny recenze uživatele

Úžasné zpracování, každá povídka mne vtáhla ihned do děje a bavila jsem se od začátku do konce. Nemůžu jinak než max. Gratuluji ()

Reklama

Reklama