Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inscenace Tvář za oknem nám přiblíží epizodu z mládí známého spisovatele Vojtěcha Martínka (1887–1960). Mladý Martínek tráví zimní prázdniny v Ostravě u bratra Rudolfa. Kamarád František jej pozve na zkoušku ochotnického představení Princezny Pampelišky, kde Vojtěch náhodou zahlédne za oknem tvář krásné dívky. Rozhodne se ji najít a s pomocí Františka ji objeví na hřbitově, kam dívka nosí květiny na hrob svých sourozenců. Vojtěch pozve Marii na další zkoušku, dívka ale nepřijde a při dalším setkání jej prosí, aby na ni zapomněl. Zamilovaný mladík se však nedá odradit… Do hlavních rolí obsadil režisér Alois Müller manželskou dvojici Marka Ebena a Markétu Fišerovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Fajt 

všechny recenze uživatele

Dosti dobře si nedovedu představit jít do kina na tento film a předčasně neodejít. Dvě hvězdy za autentické záběry ze šedesátých let. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Stříbrný vítr s prvky sociálního dramatu v podání manželů Ebenových. Marek Eben je vynikající moderátor, jako o herci to o něm říci bohužel nemůžu. Hrát Martínka se stejnými výrazovými prostředky jako Válečka, mi přijde poněkud nekvalifikované. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Ani ty brambory se u toho škrábat nedaly. Mělo mě to varovat hned zpočátku. Kožený Eben to sráží z hlubokého podprůměru ještě níže pokud to tedy vůbec jde. Ztráta času na to koukat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama