Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Od filmu som nečakal veľa, pozrel som si ho viacmenej len zo zvedavosti, nakoľko Lumeta považujem za skvelého režiséra, no všimol som si, že v 90. rokoch už bol znateľný prepad kvality jeho filmov a chcel som vidieť rozdiel. A áno. Ten rozdiel tam je. Vidím ho. Asi polovicu času som bol presvedčený, že tomu dám "iba" tri hviezdy. Nutno však povedať, že slabinou filmu je jeho námet, nie dialógy. Tie písal Lumet vždycky dobre a ani tu nestrácajú na sile, vlastne sú ťahúňom celého filmu. Okrem celkom vtipných hlášok tu zaznejú aj vety precítené a ľudské - také aké mám rád. A ako sa tak film blížil ku koncu, uvedomil som si, že sa mi vlastne páči. V prvej polovici som mal z neho ešte pocit, akoby nevedel uchopiť štýl a tempo, akým sa bude uberať, ale ubehlo to pomerne rýchlo a najmä v posledných asi 40 minútach som si to už vyslovene užíval, pričom za najsilnejší moment filmu považujem scénu, kedy na súde vypovedá Dieselov bratranec - vtedy som bol zasa presvedčený, že tomu napálim aj tú štvrtú hviezdu. Tá je síce slabšia, istý pokles oproti predošlým Lumetovým filmom je tu viac než evidentný, ale stále je to dobrý film. A prekvapivo aj dobre zahratý. Zďaleka najväčším prekvapením je pre mňa Vin Diesel, ktorý v tomto filme ukázal, že vie hrať a prestal som ho vďaka tomu nemať rád. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Při sedmadvacátým "I love you, guys." mi pomalu stoupala večeře do jícnu a i když tam šlo o usvědčení z organizovanýho zločinu, dělat z týhle bandy svatoušky a nic víc než veselou snědší rodinku, co se ráda pobaví, futrujou si rypáčky a semtam při krájení dortu na oslavě zaříznou i lecjaký prase, taky není úplně nejlepší úhel pohledu (hezky se dá ztotožnit s výkřikem obžaloby v rozpacích), ale Jackie je srdcař a film taky jeden točil. A navíc fonetickej "Vyhrát naftu" tam překvapivě sedí a vnuknul mi myšlenkový asociace na večer: a verdikt? Určitě je lepší se jmenovat Win Diesel než Lo(o)se Gas. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Soudní drama pojednávající o nejdelším procesu v Americké historii. Soudní dramata jsou mojím oblíbeným žánrem, ale v tomhle případě to postrádalo mnoho věcí. Jednou z těch hlavních je asi samotný provinění celého gangu. Divákovi se naservíruje ono seskupení už jako hotová věc a ono se pak člověku nechce koukat hodinu a půl na obhajující a žalující dialogy, když ani on sám nebyl s charaktery a přečiny obžalovaných seznámen. Vin Diesel měl podle mě asi zůstat u svých akčních trháků, jelikož jeho postava, hlas a hlavně vystupování je k tomu jako stvořené. Na druhou stranu je to (pokud vím) jeho první "normální" role a tak se od něj třeba dočkáme dalších, u kterých bude předvedený výkon o třídu kvalitnější. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama