Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Claude se dostane do přísně střežené věznice. Velmi rychle zjistí, jaká pravidla uvnitř platí, a seznámí se s místními gangy. Přidat se k jednomu ale znamená bojovat proti druhému. Jak se vyhnout nebezpečí a násilí? (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD 16 (AJ) - Koukám, že tenhle film naposled někdo hodnotil před 2 a půl lety :) No já se ani moc nedivím, kanadské filmy nejsou asi tak vyhledávané, obzvlášť pokud se jedná o 11 let starou záležitost. Před devíti lety, kdy se mi tenhle snímek dostal na DVD do ruky, sjel jsem ho v krátkém rozmezí rovnou 2x. Nějak mě to tenkrát dost bavilo a považoval to za kvalitní drama z lochu. Dnes ale musím zkrotit své vášně a ohodnotit Ohnisko tak, jak je pro něj záhodno. Protože zde bylo hodně zbytečných momentů. Zejména romantické scény a rádoby filosofické úvahy. Mělo to sice svou špinavou vězeňskou atmosféru, ale ta mi v porovnání s jinými novějšími (a vlastně i staršími) vězeňskými filmy přišla méně atraktivní. Zde i v některých pasážích děj hodně stál na místě, divák se mohl i častokrát nudit a akční scény, které alespoň mohly povznést kvalitu do vyšších pater, tak nečinily. Za prvé jich bylo málo a když už se vyskytly, tak stály za prd. Závěrem ještě vzpomenu na krutou scénu "znásilnění", která byla vskutku drsná a mrazilo při ní. No a je tu konec mého komentáře, takže ještě zbývá udělit počet procent. Činím tak. 60% ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Možno po dejovej stránke je to nič moc, ale tá zkazená atmosféra väzanie a myšlienky, ktore tu vyznievajú až psychopaticky pravdivo robia z tejto kanadskej dekadentnej snímky niečo omnoho viac. Dávam tri a pol, zakrúhľujem nahor. Neivem prečo, ale asi pre tú atmsoféru. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Film ze začátku vypadal nadějně, ale pak to upadlo minimálně do průměru. Na to, že to bylo z vězení, tak bída. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Michal Jetej tímto počinem poctil diváky (mě) snad nejnudnějším filmem z prostředí vězení, co jsem kdy viděl. Šíleně ubíjející děj a nesmyslné romanticko-filozofické flashbacky - tak se dá stručně charakterizovat toto dílo. Never More! ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z vězeňského prostředí, i když herecké obsazení nic moc. Romantické scénky během filmu byly zbytečné, ale daly se překousnout. Na filmu se mi nejvíc líbily naturalistické prvky, které byly dovedeny téměř k dokonalosti. Máte možnost vidět drsné boxerské zápasy, znásilnění, sprosté scénky a reálné zachycení všeho možného. Samotná věznice na mě působila špinavým, surovým dojmem. Bylo tu velmi pestré spektrum postav, což oceňuju. Nechyběla vězeňská prostitutka (vlastně to byl chlap), u které jsem si říkal, co to má znamenat. Pak to byl blázen a různé vězeňské gangy, které spolu neustále soupeřily. Největším bossem byl samozřejmě Tarzan, který měl kontakty i se samotným ředitel věznice. Claude brzy zjistil, jaká pravidla tady panují a měl co dělat, aby zůstal naživu. Marně se snažil utéct, ale vždy se vrátil zpátky. Na konci filmu jsem pochopil, že být vězněm je jeho osud. ()

Jurgen1488 odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem zkouknul na Youtube. A teda lituju toho do teď i na jednohubku je to sprostý název. Je to filmové Céčko a ještě míň. V určitých scénách mi to přišlo jako smíchanina filmu Peklo(Van Damme). A Cela 211. Jenže tyto filmy mě baví a rád se na ně podívám jednou za čas znovu. Ale tohle Ohnisko, by mě zajímalo co bylo ohniskem toho, že toho režiséra napadlo tohle natočit. Nepopsatelná nuda, blbá kamera, ještě blbější scénář. ()

Reklama

Reklama