Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když po dlouhém boji se zákeřnou nemocí zemřela herečka Helena Růžičková, mluvilo se v nekrolozích o odchodu velké české herečky a silného člověka. Režisér Troška napsal: "Helena se stala členem každé české rodiny a symbolem češství, a to v dobrém slova smyslu." Jiní psali o odchodu statečné ženy a velké herečky. Jaká však byla ve skutečnosti? Obraz výjimečné osobnosti skládají prostřednictvím vzpomínek P. Černocká, S. Zindulka, P. Hapka, bratři Formanové a další. Připravili V. Štvrtňa, Š. Horáková a J. Novák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně zpracovaný dokument o silné osobnosti Heleny Růžičkové, kde jsem se dozvěděl spoustu věcí, které jsem o ní vůbec nevěděl. Podbarveno hudbou z filmů Petra Hapky - Panna a netvor, Dívka s mušlí, Gagman. Moc pěkné. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na tragickej život jsem já pes !!" ;) Velmi zajímavý dokument Šárky Horákové a Jána Nováka přibližující život jedné velké ženy, velké herečky s velkým srdcem i nesmírně originálním komediálním talentem !! Helenu Růžičkovou diváci samozřejmě znali jako velmi rozporuplnou postavu, její zvláštní vztah k synovi Jiřímu rozhodně nebyl tajemstvím, čemuž se zde autoři maximálně věnují, bohužel však na úkor dalších důležitých skutečností, které zůstaly naprosto opomenuty, předně té, jak se z osvětlovačky mladoboleslavského divadla stala herečkou !! Celý dokument obdržel možná z mého pohledu poněkud paradoxně velmi tísnivý a posmutnělý look, a tak jednoho zákonitě napadá, že Helena by si jistě zasloužila kvalitněji zpracovaný medailonek.. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové "drobné detaily" jako jak se dostala od povolání osvětlovačky na prkna divadla, nebo jak se dostala do Činoheráku-což byla ve své době meta divadel, pan režisér neřeší... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční dokument o Heleně Růžičkové z cyklu Příběhy slavných. Naprostá klasika - rozhovory, ukázky z pořadů a filmů, fotky, komentáře přátel a kolegů. Uděláno tak, jak to z předchozích dílů známe. Hudební režie: Jiří Bura ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama