Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 1

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (430)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, v záchvatu diváckého optimismu, protože jinak se to vysvětlit nedá, že se dneska podívám na dobrodružnou fantasy, když už se televize překonala a neběží něco o doktorech v zahradě, na počátku, na konci nebo o lidech, co netrefí domů. Že se úplně originální vzhled padoušského vojska asi vymyslet nedá, bych brala jako věc danou a neplakala nad tím, náběh skřetů z Pána prstenů mě tedy nijak nezmátl. Nezmátlo mě ani objevení postaviček houpajících se na liánách, proč by Tarzan nemohl mít potomstvo s vílou Zvoněnkou, buďme přející. Spousta scén bojů v lese, přítomnost černocha, kde já už to viděla? Ach, starý dobrý Robin Hood. Nebo si to pletu a těm bojům bylo předlohou Dračí srdce? Záchrana milované ženy, no tak budu milosrdná a Ptáka Ohníváka sem nezatáhnu, dokonce nezmíním ani to zmizelé a záhadně objevené dítě, které je, věřte nebo ne, synem krále a první následník trůnu (Oidipe, zalez!), stejně jako z toho vynechám mágy, maggi a máky, protože ti byli všichni jedním slovem k sežrání. Po tom všem, co jsem neřekla, co bych k tomu řekla. Jason Statham je sympaťák, ale pro mě nebyl charismatický hrdina, kterému bych věřila tu schopnost strhnout za sebou dav. Jasoni, Jasoni, měl-li jsi tohle zapotřebí? Včetně toho patetického závěru, když své ženě sděluje, že už jí dlouho chce říct ... vybavila jsem si tu reklamu, kde po stejné hlášce muži začne kuňkat v žaludku vlivem žaludečních šťáv, což hbitě utlumí jakousi zázračnou tabletkou. Kdyby se tady stalo totéž, divák by byl po 127 minutách u obrazovky odměněn první věcí, kterou opravdu nečekal. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška v jednom rozhovore vyhlásil, že keby on mal tie prachy, ktoré dostal Jackson, natočil by Pána prsteňov v rovnakej kvalite. Myslím, že toto je jasný dôkaz, že to nie je o výške rozpočtu. Solídne triky, obstojne pompézna výprava a kopíranie Jacksonových kamerových obletov sú úplne nanič, keď za kamerou stojí mizerný režisér a scenár napísal imbecil. Dungeon Siege je neuveriteľný film. Polhodinu neveriackeho zízania a opakovania užasnutého "what the fuck?!" našťastie vystriedajú dve hodiny nekontrolovateľných záchvatov smiechu. Bavil som sa tak dobre, že to bolo skoro na 5 hviezdičiek. :-) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

FANTAGIRO+BLOODRAYNE Opäť raz slušný potencál a katastrofálne prevedenie. Tento krát som sa už ani moc nebavil. Akcie sú síce celkom slušne svižné, no napríklad jednotku "ninjov" som hodnú chvíľu nevedel zaradiť k niektorej z bojujúcich strán. Nezmyselné stmievačky, neskutočne zbytočné prestrihy, bumerang a k tomu spackaný scenár. Práve príbehu je škoda, keďže ide o klasickú fantasy, mohli sa vyhnuť niektorým prihlúplym "zvratom". Najepšie by bolo, kedby z toho bola rozprávka - prišli by sme o špliechance čiernej "krvi", ale oveľa viac by tam pasovala naivita... ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerná zlátanina, ktorá kopíruje čo sa dá, hlavne Pána prsteňov. Okrem Roklinky, Rohanu, Mordoru, skurutov či Saurona a Legolasa aj artušovské legendy... a keby som pozerala pozornejšie (sorry, nedalo sa) určite by sa tam našli ďalšie ukradnuté prvky. No a to ostatné je znôška hlúpych klišé prekladaná patetickými rečami a prederavená logickými kiksami. Tú jednu hviezdičku dám hádam aspoň za námahu - prepáčte, rozmyslela som si to - už len preto, že toto týranie trvá 150 minút, dostane odpad!, lebo v momente, keď som dúfala, že už je koniec, vysvitlo že zostáva ešte polhodina. Uwe, za čo nás trestáš?!? P.S.: nikdy som si nevšimla, aké má Leelee Sobieski veľké uši :-) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

A teď drinking game pro tvrďáky: panáka pokaždý, když Uwe téměř doslova cituje nějaký slavný fantasy film! Kolem čtyřicáté minuty i ten nejzdatnější hráč bude v hlubokém bezvědomí. (Naštěstí ani v těch zbývajících cca 90 minutách není v zásadě oč stát - doslovné citace pokračují v neztenčené frekvenci až do finále. Abych ale byla fér - nějakou tu štábní kulturu to má a v podstatě jsem se nezačala vysloveně k smrti nudit.) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Uwe Boll uvažoval o vydaní filmu v dvoch častiach kvôli jeho dĺžke. Namiesto toho bol upravený do kina s režisérskym zostrihom vydaným na DVD. (Arsenal83)
  • Počas natáčania vonkajšej bojovej scény prišlo Burtovi Reynoldsovi v jeho obrnenom kostýme tak teplo, že upadol do bezvedomia a spadol z plošiny, na ktorej sa duel natáčal. Reynolds tvrdil, že to bol jediný prípad v jeho kariére, kedy musel vynechať jeden deň natáčania kvôli chorobe alebo zraneniu. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama