Reklama

Reklama

Dráťáci

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1973, 6 min

Recenze (4)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Roztomilá animovaná miniatura z tvůrčí dílny Garika Seka, který se v gottwaldovských ateliérech dlouhodobě věnoval animaci netradičních materiálů a natáčel zajímavé objevné filmy. V tomhle případě oživil kovový šrot a díky jeho imaginaci vznikly z ostnatého drátu, špon a plechů lidské postavičky, kovárna a dokonce i drak. Za výtvarnou stránku, kreativitu a náročnou ruční animaci dávám pět hvězdiček. Celkový dojem: 90 %. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

výtvarně naprosto super, ale celý dojem sráží komentář, jež je namluven poměrně se nehodícím hlasem a hlavně se k filmu samotnému absolutně nehodí a je příliš doslovný. Co se použití kovošrotovin týče, je to výtečné a Seko dokazuje, že umí a pokud by zůstalo jen u obrazu a hudby, dal bych minimálně o hvězdičku navrh, ale takhle.... info pouze pro mne: komentář č. 888 ()

anais 

všechny recenze uživatele

Milá, krátká pohádka, která zaujme hlavně použitím dosti netradičního materiálu, drátu. Ty jsou animovány vskutku brilantně, i přes svou netradičnost se odvolávají na starou českou animaci. Příběh je o dvou Dráťácích-kovářích, které jednoho dne vyruší rány za blízkým kopcem, načež zjistí že je to drak, co hraje kuželky a dva spoluhráči se mu hodí. ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad s animací kousků drátů a plíšků. Dvěma kovářům neustále bortí otřesy půdy a padající kamení jejich kovárnu. Usoudí, že za humny je drak a rozhodnou se jej porazit. Když se dostanou na druhou stranu hory, přivítá je opravdu drak, který je však přátelský a krátí si čas hraním kuželek. Krátký film si udržuje přiměřené tempo od počátku do konce. Domnívám se, že k pochopení příběhu by ani nebyl nutný namluvený komentář. Takže pro tuto doslovnost dávám jen 80%. ()

Reklama

Reklama