Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Myers, bývalý právník, nebyl v práci spokojený a začal vést zcela nový život. Stal se rybářem a se svým psem tráví celé dny na moři. Jenže jednoho dne hrozivá bouře zničí jeho loď a zároveň jediný zdroj obživy. Pojišťovna mu navíc odmítá zaplati jakoukoliv náhradu. Skleslého, ale ne poraženého muže napadne šílená myšlenka - bude se soudit se samotným Bohem! Příběh muže, který se odvážil dožadovat se spravedlnosti z nebe! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut navozuje dojem, že to budě nějaká crazy komedie, ale naštěstí to postupně přechází ve spíše úsměvný docela vkusný film se zajímavou myšlenkou. Popravdě podobných filmů už tu bylo hodně, ale tady díky tomu, že se nežaluje nějaká velká společnost, ale Bůh (potažmo církev) tak to má něco do sebe. Škoda jen, že Arthur nedostal více prostoru... ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem tenhle film viděl, ale jasně si pamatuju, že se mi hodně líbil. Hlavně dilema nenažraný hamižný církve, která před sebou měla dvě možnosti - buď dál trvat na tom, že jsou zástupci boha na zemi, a v tom případě platit jako mourovatý za všechny ty odmítnutý nároky pojišťoven z důvodu vyšší moci, anebo ušetřit a neplatit nic, ale museli by přiznat, že bůh není... Super bylo, že když ti černoprdelníci debatovali o tom, že když boha zavrhnou, aby tím církev ušetřila a aby musely platit pojišťovny, tak zjistili, že takřka všechny pojišťovny napůl patří církvi a byli by v řiti tak i tak. pro mne jako pro ateistu nesmírně hezký film.. ()

Reklama

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, o tom, jakým způsobem je možné bojovat proti obřím korporacím pojišťoven. Bez Boha a právníků by to však nešlo. Chytrý a vtipný scénář, sympatický Billy Connolly v hlavní roli. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách velmi příjemný úsměvný film, s velice nápaditou myšlenkou a reálným vykreslením toho jak to chodí, když u soudu jde o velké sumy a ještě k tomu o takzvaný pilíř civilizace zvaný víra v boha. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama