Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zemětřesení... láva... strach... panika... Během několika dnů v mnoha místech začne zemský plášť praskat a na povrch se řine obrovské množství lávy. Skupina vědců je poslána, aby katastrofu objasnila a odvrátila dříve než následky budou obrovské. Ti při zkoumání naleznou několik neidentifikovatelných nukleárních přístrojů. Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o následek vládní operace, která měla zajistit přísun energie z hloubi Země... (Intersonic)

(více)

Recenze (49)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Doposiaľ som Plan 9 from Outer Space (určený pre strieborné plátno) ani nič podobné nevidel. Pokiaľ to dielo bude mať nejaké poetické hodnoty (v najširšom zmysle slova), s pokojným svedomím tomu dám i päť hviezdičiek, nakoľko chladná a neosobná technická perfekcia a remeselná zručnosť je to úplne posledné, čo ma na filme ako takom zaujíma. Technickej perfekcii a remeselnej zručnosti sa totiž dá naučiť, páni, s poéziou v duši sa filmár musí narodiť. Späť k filmu Zostup (ktorý nejaký psycho premenoval na Zem v ohrození). Z hľadiska šovinistickej filmovej estetiky je to pochopiteľne takisto číra hrôza, no pripomínam, že toto je TV film neašpirujúci na žiaru strieborného plátna. V televízii sa dajú vykúzliť zázračné veci (viď niektoré slovenské inscenácie tzv. televíznych pondelkov). Režisér Zostupu nevykúzlil nič pozoruhodné, no je tam Luke Perry - ak nejakému hercovi okrem Clinta Eastwooda starnutie dvíha sexappeal, je to Luke Perry (skúste polemizovať), ďalej sú tam podivné stroje v ešte podivnejších hlbinách Zeme, čo evokuje bezkonkurenčne vzrušujúce čítanie made in Jules Verne (generáciu odchovanú na počítačoch úprimne ľutujem) a láva, ktorá sa vlieva do riečneho toku s vodopádom, čím v zlomku sekundy neguje akúkoľvek vodu (komu sa to zdá pritiahnuté za vlasy, nech kontaktuje vulkanológa :-) Descent je proste šrot, ale milý :-) ()

Faye odpad!

všechny recenze uživatele

Sopečná exploze ve studni. Vodopád, který se vypaří a místo něj se valí lávový proud. Trhají se silnice, bortí se budovy, hroutí se mosty.Vypadá to na další katastrofický film o neposlušné sopce. Omyl, za vším je tajný projekt DEEP (na zajištění dodávek energii z hlubin země), který porušil přírodní rovnováhu. Naštěstí je povolán Dr. Jake Rollins (toho jen tak něco nezaskočí) aby se pokusil zachránit svět před totální katastrofou. A nebude to nic jednoduchého, je potřeba do nitra země uložit a poté tam odpálit nálože. Držme mu palce, v takovémhle maléru snad zeměkoule ještě nikdy nebyla, vždyť další a další kontinenty zahalují žhavá sopečná mračna... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je tam veľa krému.“ Najtemnejšia herecká tvár mládežníckeho seriálu „Beverly Hills 902 10“, Luke „Dylan McKay“ Perry (*1965), sa predstavuje v titulnej úlohe televízneho katastrofického trileru o tom, ako sa nám planéta Zem rozhodne dať príučku za to, ako škaredo sa k nej kvôli prírodným zdrojom správame. Začnú teda smrteľne v globálnom merítku útočiť tektonické dosky. Je to presne také zlé, slabé a úbohé, ako by ste čakali z traileru, ale je tu plus a tým je stále spoľahlivo sympatický Luke „mám pokrčené čelo“ Perry (INVÁZIA, PIATY ELEMENT). ()

ajne 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Je to prostě Céčko jako když vyšije. Mm ale rád filmy s podobnou tématikou a těch je jako šafránu. Takže i tenhle dostal místo. Neřešte logiku, nečekejte ohromující efekty (i když si myslím, že tady celkem ujdou) a přežijete to. Mne film nevadil, bral jsem ho jako takovou slabší odnož Jádra. ()

BMAJTZ odpad!

všechny recenze uživatele

Uz v prvnich 5ti minutach je to jasny odpad a co teprve zbytek filmu? Naprosto predvidatelne a blbe. Pribeh neskutecne stupidni ze by to nesezrala ani slepice s polovinou mozku. Triky radeji ani nebudu komentovat. Mimochodem jestli by nas meli zachranit takovi vedci jako jsou vyobrazeni v tomto filmu tak by s nami byl opravu amen. Tohle to je proste jasna ukaza filmu ktery nikdy nemel vzniknout. Film Jadro byl aspon trochu dobre promyslen tohle fakt ale ne. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama