Reklama

Reklama

Paralelní portrét

(TV film)

Obsahy(1)

Stanislav Milota & Vlasta Chramostová pohledem Jaroslava Brabce. Dva životní a umělecké příběhy, které mají přes mnohé odlišnosti, přece jen něco společného? Stanislav Milota, narozen 1933 v Praze na Žižkově. Asistent kamery, ostřič ve Filmovém studiu Barrandov. Jako kameraman debutoval v roce 1963 a o pět let později natočil svůj poslední film, který se však řadí k těm nejvýznamnějším, které byly v historii české kinematografie natočeny. Muž Vlasty Chramostové. Vlasta Chramostová, narozena 1926 v Brně na Králově poli. Herečka, členka Národního divadla v Brně, později Divadla na Vinohradech. V roce 1965 oceněna titulem "zasloužilá umělkyně" a ani ne za deset let poté sice nepsaným, ale zato totálním zákazem umělecké činnosti. Členka činohry Národního divadla a žena Stanislava Miloty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ano, ty AMBICE! . . . Víc už se mi nechce touhle pokrytecky sebezpytně mýtutvornou materií zabývat. - - - P.S. Tak pěkné narozeniny, paní >Kláro< Chramostová. - - - P.P.S. A nechce se mi ani pomyslet, jak budou jednou k stáru rekapitulovat ty dnešní mladé bezskrupulozně ambiciozní čudlácké entity, dnes už zcela dobrovolně ochotné žít a tvořit čili živit se za hrst mrzkých šekelů ve zvrácenostech, vídaných denně na obrazovkách napříč šašskotelevizáckým spektrem... Jestli tedy ještě za >těch časů< vůbec bude nějaké >jednou< , že... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 17.11.2011 na >parambiciozním prostoru< , hodnocení 17., komentář zde s pocitem marnosti jako první - 17.11.2011) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Upřímný a neočekávaně vtipný portrét Vlasty Chramostové a Stanislava Miloty, jejichž neochvějně pevné politické i společenské postoje a názory stojí za to připomínat ještě dnes, právě teď. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vlasta Chramostová a Stanislav Milota byli partneři, které osud spojil již počátkem 60. let až do roku 2019, kdy se oba chvíli po sobě odebrali na věčnost a mozaiku z jejich bohatého a zkušenostmi nabitého života natočil Jaroslav Brabec, kde oni vzpomínají na trpké i veselé zážitky, v propojení jejich jedinečného a vzácného vztahu. Málo takových charakterních lidí a signatářů Charty 77. Obě osobnosti řadím k nejvýznamnějším symbolům protikomunistického dění. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama