Reklama

Reklama

Divná sešlost

  • USA Madea's Family Reunion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Divná sešlost navazuje na nadšeně přijatou divadelní hru Tylera Perryho. Hlavní hrdinka Helena se po manželské krizi vydává načerpat nové síly ke své babiččce Madee na jihu USA. Ta právě získala do opatrovnictví vzdorovitou a neposednou Nikki. Navíc její dvě neteře Lisa s Vanessou zrovna prožívají problémy ve vztahu. A k tomu všemu je na Madee, aby uspořádala velkou rodinnou sešlost… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

freddy 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který neví, jestli chce být komedií nebo dramatem, a tak kombinuje oba žánry. Ale fakt je ten, že toto je pěkně ulítlý film z prostředí černošských obyvatel USA, který stejně jako umí být vtipný, tak místy umí být i tak trochu trapný. Já nevím, čím to je, ale asi mi nesedí chlap v ženské roli, zvláště, když je ta ženská role rolí hlavní. Je na první pohled poznat, že roli Madey si zahrál muž, v tomto případě režisér celého filmu, který si kromě této ženské role střihl ještě dvě další velké mužské role. A právě ten muž v ženské roli můj dojem z celého filmu dost shazoval. Ale je fakt, že po dějové stránce se jedná o zajímavý film, který má i dost zajímavý děj, a který téměř nenudí. Dokonce bych se nebál film označit za nadprůměrný, skutečně jsem se nenudil, mnohokrát jsem se i zasmál (je tu několik excelentních hlášek), film nabízí i trochu toho dramatu v podobě domácího násilí, prostě zajímavě napsaný film, který stojí za podívání. Herecké výkony jsou také dobré, všichni herci dělají, co mohou. Ale jak říkám, já ve filmu skousnu téměř všechno, ale muž v ženské hlavní roli, to už je na mě opravdu moc (pokud by ta postava byla transsexuál, což v tomto případě není, tak by mi to nevadilo) a tento fakt mi při sledování filmu výrazně vadil a byl mi trnem v oku. A proto uděluji, i přes fakt, že film vnímám jako nadprůměrný, pouze tři hvězdičky. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

(tento komentár sa trochu vymyká z iných mojich komentov, ale mám občas slabosť na podobné zlé filmy...jednoducho sa na nich zabávam) Milujem babičku Madeu (áno môžte sa mi smiať, ale tá žena (?) je úžasná) Podobne ako v šialenej manželke, aj tu boli dlhé monológy plné lásky , klišé, gýč a podobne, ale s prihliadnutím na babičku Madeu a jej hrniec plný horúcich krúpov, si tento film zaslúži 3* (A chcem takú zásadovú babičku, ktorá má na všetko odpoveď a všetko vyrieši). ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Druhá část na předešlý film nenavazuje, ale původní téma spíše jen opakuje s jinými postavami. Bohaté černošky opět řeší vztahy s muži a hledají životní štěstí. Trochu zbytečné pokračování s nulovou autorskou invencí, už mě tolik nebavilo, příběh se vleče a transvestitní komik Tyler Perry mi prožitek ze sledování téhle mozaiky ženských osudů kazil snad ještě více jak poprvé. Pořád jde ovšem o příjemnou oddychovou podívanou. ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná, ale neurážející komedie, kde nejlepší byl prdící dědeček, který kdyby nebyl chabrus na srdce a nebyl na dialíze, tak by prý tu viagru risknul. Jinak se zde hlavně řešily se rodinné vztahy, kde matka se snažila za každou cenu provdat "výhodně" (za bohatého makléře, který ji ještě před svatbou hodně fyzicky týral) jednu ze svých dcer, přičemž druhou nechala v mládí znásilnit vlastním otcem, opravdu zde bylo málo míst k zasmání. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování snímku ´Deník šílené manželky´ vstupuje do dalšího dějství a hlavním tématem je bití ženy mužem, který si ji chce kvůli penězům vzít, dohazování její matky se stejných důvodů, podvodech, lásce a sebeobětování. Stejně jako minule přepsal komik Tyler Perry úspěšnou divadelní hru do filmového scénáře, nechal natočit a zároveň si opět střihl dvě role. A opět jde převážně o romanticko-dramatický příběh o partnerství, nerozvážnostech a lstí. Takže se jedná o zcela stejný styl vyprávění, dramatizaci a humoru. Jiný příběh jinak vyznívá, ale pořád se to veze na stejné vlně. Snímek dramaticky napne, romanticky pohladí a humorem pobaví. A opět to funguje výtečně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Postava, kterou ztvárňuje Maya Angelou, se jmenuje May, což je její přezdívka z dětství. (HappySmile)
  • Když po prvním premiérovém víkendu dosáhl první film o Madee od Tylera Perryho neočekávaného výdělku, získalo studio Lions Gate Entertainment smlouvu na zbývajících 7 filmů o Madee. (HappySmile)
  • Báseň, kterou čte Maya Angelo, napsala ona sama a jmenuje se "In and Out of Time". (HappySmile)

Reklama

Reklama