Reklama

Reklama

Strhující drama posádky uvězněné na mořském dně. V akčním dramatu, který se stal nejúspěšnějším ruským filmem roku 2004, dělí posádku ztroskotané vojenské ponorky od přežití přesně 72 metrů. Sovětský svaz roku 1980. Dva nejlepší přátelé Petr a Ivan, sloužící na námořní základně v Černém moři, se zamilují do jedné ženy. Dívka se jménem Nelly si vybere Ivana. Petr začne utápět žal v alkoholu. V roce 1991 jsou oba převeleni do flotily na Severním moři. Při běžném cvičení jejich ponorka ztroskotá a zůstane potopena 72 metrů pod mořskou hladinou. Uvnitř vraku nastává boj o holý život a zášť i nevraživost obou bývalých přátel musí jít stranou. Pokud chtějí oba přežít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Úvod obsahu filmu mě perfektně rozesmál: "Strhující drama...". Ano tyhle dvě slova mě tak rozsekaly, že víc asi ani nemusím v komentáři dodávat. :-D Jestli totiž strhující znamená totálně bezduchý nezáživný příběh a asi dvacet tisíc záběrů na letícího, stojícího, špinavého racka, pak ano, tento film je opravdu strhující famózní a přímo nepřekonatelný. 20% ()

ludovit14 odpad!

všechny recenze uživatele

Táto Ruská uspávanka s vygumovaným príbehom ma skoro uspala na vždy.Veľmi nezáživné,dej sa vlečie pomalšie ako slimák.Prvých 43 min.nič sa nedeje,len nezmyselné dialógy-potom keď vybuchne mína a ponorku zničí,nastupuje ďalšia uspávanka(kde sa do konca filmu len spomína na 2 priateľov,ktorý sú zamilovaný do jednej matriošky a o nejakej babkinej krave čo mal jeden z nich zabiť).Je to cele pritiahnuté za vlasy-strašne amatérsky podaný príbeh!HOD:4%.Mal som veľké problémy to dopozerať. Škoda času!!! ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Vojenské cvičení jehož cílem je zahájit torpédový útok a uniknout, ani ve štábu netuší, ve kterém kvadrantu se ponorka přesně pohybuje. Film neomračuje speciálními efekty, ani překvapivými zvraty, ale o to asi v tomhle filmu nešlo. Zřejmě je to pokus o vysvětlení a pochopení, jak mohlo vůbec dojít ke katastrofě ponorky „Kursk“. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto vychvalovaného filmu mnohem víc. Nebýt neustálých retrospektiv do minulosti, které tříštily jinak možná napínavý děj kolem nehody ponorky při běžném cvičení, dal bych o hvězdu víc. Rozplizlý dojem ze snímku nevylepšila ani velmi dobrá hudba z dílny mistra soundtracků E. Morriconeho. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ruský filmári s témou uviaznutej ponorky, z ktorej zdanlivo niet cesty von, mali v rukách poriadny tromf. Takéto zfilmované príbehy iba málokedy dopadnú zle, ale tu sa to stalo. Zle je možno silné slovo, povedzme trestuhodne priemerne. Najväčšia slabina filmu je neustále preskakovanie v časových rovinách a spomienkach a to vždy práve vtedy, keď je to najmenej potrebné. Všetky spomienkové scény sú skôr rušivé a nevhodne zakomponované. Druhý zásadný prešľap je, že film vlastne nemá hlavnú postavu. je ich tu viac, ale žiadna nedostáva tak výrazný priestor, aby sme ju mohli nazvať hlavnou. Je to škoda, lebo podobné filmy ma väčšinou dokážu úplne priklincovať do kresla, ale tu to bohužiaľ nevyšlo. Že hudbu robil slávny Morricone som zistil až pri písaní recenzie...Iba na jedno pozretie. 60%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama