Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý právnik, Frank Nitzche (Aidan Quinn) našiel skvelý spôsob ako zarobiť - dopisuje si s odsúdenými na smrť a posledný dôverný list výhodne predá. Jednou z jeho "klientiek" je Charlotte Cory (Connie Nielsen), odsúdená za únos a vraždu dieťaťa. Franka však prosí o osobný kontakt. To síce je proti jeho pravidlám, ale keďže nechce stratiť jej dôveru, pod vidinou veľkého zárobku ju navštívi. Na jej príbehu však niečo nesedí. Frank začne skúmať, čo sa vlastne stalo, ale situácia sa stále viac zamotáva. Skutočne je Charlotte chladnokrvná bezcitná vrahyňa, alebo skrýva nejaké tajomstvo? A prečo? Na vyriešenie ostáva 6 dní... (koba)

(více)

Recenze (7)

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrce oceňovaného Pelle Dobyvatele, dánský tvůrce Bille August, nám představil, jak se dá souložit přes vězeňské mříže. A zároveň také drama, které představuje bývalého advokáta, který si dopisuje s odsouzenými k trestu smrti, jakmile získá jejich důvěru, dokážete toho beze zbytku využít. Poslední kroky má před sebou i půvabná Connie Nielsen. Unesla a brutálně zavraždila malé dítě. S verdiktem je vyrovnaná, se smrtí smířená, ale skutečně to udělala? Taková Zelená míle dnes při opakovaném zhlédnutí nejenže neztrácí na zajímavosti, ona dokonce v divákovi roste. Ani ona nikam nespěchala, budovala atmosféru, seznamovala nás přepečlivě s postavami. I přes obří stopáž nenudila. U Return to Sender si tím nejsem tak jistý. Má své momenty, ale veskrze se plácá v průměru. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Když sem hned ze startu sledoval popravu na penaltovém křesle,tak nějak sem se zamyslel nad podivností sledujícího obecenstva a napadlo mě jestli by u toho ještě neměli dlabat popcorn a lemtat colu.A to pak příjde na řadu hlavní hrdina,který si na chleba (a mustanga..hmmm) vydělává móóc milým způsobem.U mě by vrahové a násilníci hledali slitování marně,ale když tak Connie a Aidan seděli proti sobě,nebylo úplně jasné kdo z nich by měl být ten za mřížemi.Začlo to hodně zajímavě a i když to postupně sjíždí do zajetých kolejí,moji pozornost si to udrželo po celou dobu.Nenápadné a asi o to lepší drámo.Slabost pro Connie Nielsen se vyplatila;). ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Zase jednou 5* , v procentech lehce nad 80. Perfektní přeběh s překvapivou pointou. Výborní herci Connie Nielsen, Kelly Preston a  Aidan Quinn. Frank Nitzche býval advokát, ale našel si lepší zdroj obživy. Stala se z něj hyena bez skrupulí. Dopisuje si s odsouzenými k trestu smrti, získává jejich důvěru, aby mohl po jejich smrti dopisy ( hlavně ten úplně poslední) a příběh výhodně zpeněžit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Bille August je dansky reziser, taxom v dobrej domnienke zil, ze som si pustil dansky film. Omyl, vazeni, je to skor americko - danska produkcia. Z ktorej je brutalne vidno, ze pan reziser doma v obyvaku vo velkom sledoval americke frylery a kriminalky a potom sa ich pokusil pretavit do danskej reality. Cely scenar je jednoznacne ovplyvneny  americkou filmovou produkciuou, z mnohych scen presakoval Hollywood. Aj ta brutalna vrazda dietata mi zas nejak pripomenula pana Klec a jeho film z roku 1999   : 72 % ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Frank Nitzche býval advokát, ale našel si lepší zdroj obživy. Stala se z něj hyena bez skrupulí. Dopisuje si s odsouzenými k trestu smrti, získává jejich důvěru, aby mohl po jejich smrti dopisy ( hlavně ten úplně poslední) a příběh výhodně zpeněžit. Čím krvavější, intimnější a šokující tajemství získá, tím víc peněz. Jeho společník ho přesvědčí aby tentokrát navázal bezprostřední kontakt. A tak se šest dní před popravou seznamuje ve vězení s Charlottou Cory, odsouzenou za únos a brutální vraždu dítěte. Ta ho požádá aby našel a doručil dopis na rozloučenou její sestře. A Frank najednou přestává myslet jen na prachy, protože něco tady nesedí. Docela napínavý thriller, kde mě nejvíc zaujala postava Franka. prodejce lidských osudů a tragedií. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Oklahoma a striedavo i v Dánsku. Celkovo trvalo od 15. januára do 18. marca 2004. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama