Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikam sa nevyvíjajúci príbeh a až záverečné odhalenie prinesie trochu života do siahodlhých konverzácií. Nečakanosť identity vraha som trochu očakával aj pri všetkých hereckých pretvárkach a klamstvách, ktorými sme boli zásobovaní po celý čas. (8.12.2013) –––– Na druhýkrát som si to vychutnal viac, našťastie po necelých dvoch rokoch som si už napamätal rozuzlenie, takže zvyšujem z 3* na 4*. (13.9.2015) –––– V zrkadle sa človek vidí ináč, ako ho vidia ostatní. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, jo! Ukázalo se, že Suchet má Poirota zkrátka v krvi a už si na jeho místě neumím představit nikoho jiného. Teď když skutečně dospěl do ,,poirotovských" let a nemusí si na to jen s pomocí make-upu hrát, je to ještě lepší! Každý kdo dokáže vycítit atmosféru knih Agathy Christie musí uznat, že právě filmům se Suchetem se ji povedlo vystihnout nejlépe (především když si člověk vybaví nechutně komického Hercula Petera Ustinova). Konkrétně v tomhle případě hráli dobře i ostatní (především pachatel(ka) a ta jeho/její závěrečná proměna, z toho mrazilo!). Absolutně proti tomuto ztvárnění nemám námitek! ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce mě na tomto filmu štve jeho název. Ještě jsem nepochopil proč se jmenuje Rodinné sídlo a ne Po pohřbu jak zní v překladu britský název filmu, samotná knižní předloha a i její překlad v češtině. A přitom spojení "po pohřbu" se ve scénáři objevilo opravdu mnohokrát. Nevím koho tento název napadl, ale buď neumí anglicky nebo nemá rád pohřby:-) Zaráží mě to ještě víc, když všechny ostatní díly se jmenují tak jak mají. No nic, je to jenom název. Samotný film se mi líbil, ale oproti předloze tu bylo opět docela dost změn. Musím ale uznat, že v tomhle případě mi nevadily a filmu snad i prospěly. Výprava byla opět dokonalá, nejvíce mě zaujal Cořin dům plný obrazů, přesně tak, jak jsem si ho představoval. Podobně to bylo i s rodinným sídlem, jehož interiéry díky šikovnému kameramanovi vypadaly úchvatně. Herecké obsazení jako vždy na úrovni, zmiňovat dokonalost Hercule Poirota v podání Davida Sucheta by bylo zbytečné, mimo něj podala velmi dobrý výkon i představitelka Cory a její společnice:-) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český název je hodně zavádějící a vede zcela špatným směrem. Mistrně natočená poirotovka, která si sice jako za starých dob libuje v převlecích, ale tentokrát to není na škodu. Motiv je perfektně ukryt, postav dostatek, vztahy složité, příběh i rozuzlení uvěřitelné. Vraha je mi tentokrát docela líto a možná jej odhalíte dříve než na konci. Stačí si všimnout trapného podřeknutí, nebo si uvědomit, že to podstatné se stalo After the Funeral. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama