Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvelá záverečná polhodina s ongbakovsky tvrdým súbojom medzi Donniem a Sammom, dovtedy slušný, ale nie celkom uspokojujúci pokus o návrat k wooovským "buddy" kriminálkam (to "buddy" myslím v hongkongskom duchu, kde nejde o fóry a parťácku chémiu, ale o tragicky osudové spojenie dvoch mužov, ktorí navzdory všetkému spolu kráčajú v ústrety takmer istej prehre). Lepšie ako drôtom do oka, ale už sme videli onakvejšie HK masakre... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrvavějších soubojů všech dob (viz. text distributora)? Bohužel ne, ale kupodivu to ani moc nevadí, protože silný příběh, temná atmosféra, parádní kamera, charizmatičtí herci a originální brutální konec se postarají, abyste se u tohohle drsného HK kriminálního dramatu o posedlosti a respektu nenudili. Z počátku jsem to sledoval s trochu smíšenými pocity, protože jsem čekal zmíněnou akční řežbu a akce je tu málo, byť na tradičně vysoké úrovni, ale v druhé půlce odehrávající se za jedné poslední služební noci, kdy se to krvavě rozsekne mezi fanatickým poldou a bezskrupulózním šéfem podsvětí (a zbývající členové týmu dostanou jednoduché polidšťující backgroundy), si mě film bezpečně získal. Určitou zkratkovitost děje (jak byl odhalen policista infiltrovaný do gangu?) rád odpustím. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Čínský policista odejde ze služby poté, co policie nemůže obvinit vraha jeho bratra, i když zná jeho identitu. Dá se na chlast, ale pak se objeví tajuplný mladík, který mu začne pomáhat. Z cizince se vyklube nový policejní šéf, který chce bývalého poldu zpět do služby, aby mohli zodpovědné mafiány potrestat, samozřejmě za užití asijských bojových technik. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film není Hollywood. O tom žádná. Nemusí se vám to líbit, co ale nelze neuznat je jeho originálnost, možná pramenící z čínské estetiky (pekingská opera, zenová filozofie, literatura wuxia). Yip ve filmu SPL nemá problém – stejně jako spoustu dalších hongkongských režisérů všeho ražení (komerční, kultoví,...) – s extrémem, hyperbolou, dotykem surealismu. V jakém jiném filmu uvidíte souboj (moment souboje s "big bossem" jako v počítačových hrách) tlusťocha s s chlápkem, který vypadá jako tanečník salsy (Donnie Yen), a který poté co přizabije tím, že ho hodí na stojan s flaškami, vytáhne nerozbitou láhev, která přežila tloušíkův pád, a nalije si drink... načež tlusťoch prokopne sklem v mrakodrapu, čímž způsobí, že balerín dopadne na auto čekající bossovy manželky, která tím příjde o život. Pokud chcete vidět dobrý triller o policajtech, kteří řeší střet ideálu s relitou, otázku morálky, loajality... sáhněte – vedle Volavky, filmů Johnnyho Toa a Johna Woo – po SPL. Pokud máte rád/a trillery, možná budete mít nutkání hodnotit i 5 hvězdami. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě zklamání. Další film s Donnie Yenem na který jsem se moc těšil a výsledek? Do půlky filmu se Donnie asi 4krát ukázal před kamerou, aby jediné jeho bojové scény byli na konci filmu a nepatřili zrovna do toho nejlepšího co divák může vidět. Všechno vypadá jako by film byl vymyšlen a připravován bez Donieho a ten se nakonec k filmu připojil a rychle mu museli najít nějakou roličku. Velká škoda a ještě větší nevyužití jedné velké osobnosti. Jinak je film postaven na osobní pomstě jednoho policisty(Simon Yam), který se snaží za pomoci jakýchkoliv postupů zbavit svět svého nenáviděného protivníka mafiánského bosse Po-a(Sammo Hung). Pokud někdo ve filmu uvidí nějakou extrémně skvělou akční sekvenci ať mi dá vědět, protože já prostě nic takového neviděl. PS: mluví tady někdo o noir-u? Sakra další věc, po které jsem ve filmu nenašel ani památku...Asi ten film, chtěl být a tváři se jinak než původně všichni chtěli a to je možná nejsmutnější. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama