Reklama

Reklama

Extrémní svahy

Trailer

Obsahy(1)

Pět nejlepších snowboardistů světa přijíždí na Aljašku, kde se koná extrémní závod ve snowboardingu. Své síly změří v nejnepřístupnějším terénu – až na samých vrcholcích zasněžených aljašských hor. Během příprav na první sjezd se skupina sbližuje, poznává své životní příběhy, odlišné názory. Začínají vznikat přátelství, ale také rivalita. Každý z nich má k závodu jiný důvod...

Extrémní svahy vypráví o revolučním a kontroverzním vzestupu snowboardingu, který v 80. a 90. letech změnil tvář zimních sportů. Snowboarding se postupně stává celosvětovým fenoménem. Pětici snowboardistů si ve filmu zahráli skutečné hvězdy tohoto sportu. Jedním z nich je např. Terje Haakonsen – trojnásobný mistr světa nebo Shawn White – vítěz na U-rampě na ZOH v Turíně. Díky účasti profesionálních prknařů nepoužil režisér ve filmu žádné speciální efekty ani kaskadéry. Veškeré záběry extrémních sjezdů jsou skutečné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce zimy a už vůbec ne zimních sportů, proto jsem se na tenhle film dívala spíše ze zvědavosti. Čekala jsem něco ve stylu Legend z Dogtownu (ač nejezdím na sk8u, ten film se mi líbil). Tady se na mě ale místo toho vyvalil dokument. Musím říct, že mě ty jejich kecy moc nezajímaly, spíše jsem chtěla vidět akci. Ta tu sice byla, ale celkově ten film nevyznívá moc dobře. Docela jsem se nudila... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument s přebytkem plácání po zádech a energií rozesílanou laikům i odborníkům. Historie snowboardingu scuknutá do svižné hodinky okořeněné o fešné parádičky na sněhu i ve vzduchu. Ten pocit, že plachtit na prkně a opírat se při tom o rockovou vlnu nic nenahradí, se daří navodit docela přesvědčivě. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

pro fanoušky snowboardingu povinost a místama i totální extáze. Z dokumentu se dozvíme historii tohoto sportu (pro někoho i stylu života:) a uvidíme i pár dobových záběrů a rozhovorů s "otci zakladately" - vcelku svižně a zábavně shrnuté dějiny jednoho kultu. Ale největším lákadlem je jednoznačně výprava pěti nejlepších jezdců současnosti na Aljašku, na svahy, které se ještě nikdo neodvážil sject - masakr - při životu nebezbečných freeridech mi padala čelist údivem z toho, do čeho jsou se tihle blázni schopní vyhecovat - bravo! A mladíček Shaun White je prostě borec.. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Aljaška, hory, freeride, tuny sněhu a snowboard. A hlavně nejlepší snowboardisti, jejich jízda, skoky, pocity, soutěže a nevěřitelná spousta volnosti a adrenalinu. Skoro dvouhodinový dokument o tomhle všem vypráví tak úžasnými obrazy, výbornou doplňující hudbou a zážitky špičkových snowboardistů, že člověk jen nadšeně zírá na plátno, těší se na zimu a někde v podvědomí společně s hlavními protagonisty snímku tajně skáče z vrtulníku! ()

ujec 

všechny recenze uživatele

Typicky americky spracovaný dokument s množstvom zbytočných rečí. Koncom 90-tych rokov aj u nás v TV snowboardisti predpovedali zánik lyžovania. O čo je však skutočnosť iná. Skialpinizmus a freeriding otvorili pre lyžiarov široké možnosti. Vôbec nikto u nás necíti potrebu bojovať proti lyžiarom, či snowboardistom ako to predstavuje časť tohto filmu, ktorá sa venuje histórii snowboardingu. Ukážka lavínového výcviku a školenia bola úbohá, ale asi na to nebol čas. Pozitívom tohto filmu tak len boli zjazdy aljašských vrcholov a dovolil by som oponovať filmu o tom, že tieto svahy boli už predtým zlyžované. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevuje ve větších i menších rolí mnoho postav ze snowboardingového prostředí. Jsou jimi Jake Burton a Chuck Barfoot, Tom Sims, Danny Kass, Jamie Lynn, Jim Rippey, Mike Basich, Tina Basich, Chris Roach, Jeff Brushie, Bryan Iguchi, Todd Richards, Mike Ranquet a Bjorn Leines. (Geriel)
  • Při natáčení panoramatických scén byla použita kamera o 35 mm typu Wescams umístěná na helikoptéře. Kameraman Scott Duncan během filmování využil i čtyři 35mm kamery, dvě HD a další dvě mini-HD kamery. (Geriel)

Reklama

Reklama