Reklama

Reklama

HWY: An American Pastoral

Drama / Experimentální
USA, 1969, 50 min

Režie:

Paul Ferrara

Scénář:

Paul Ferrara

Kamera:

Paul Ferrara

Hudba:

Fred Myrow

Hrají:

Jim Morrison

Recenze (4)

Iggy 

všechny recenze uživatele

No upřímně moc moudrý z tohohle filmu nejsem. Zajímavé záběry z L. A. 60. let, močící Jim, sugestivní scény z pouště a romantický motiv stopaře (Hitchhiker), ale jinak? Morrison v hlavní a vlastně jediné roli dvakrát doprovází film svým vyprávěním (jinak na CD An American Prayer). Vypráví o tom, jak do něj kdysi vstoupila duše zemřelého indiána, přičemž toto vědomí ho značně ovlivnilo v jeho myšlení a poezii, druhé vyprávění je jakási halucinace o vraždě. Film je určitě vzácný jako dokumentární záznam Morrisonovy poetiky (chtěl být vždy spíš filmařem než rockovou hvězdou), ale jeho význam či podstata mi uniká. Svoboda točit si co chci, ještě nezaručuje filmu nějaký smysl nebo hodnotu. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

krasny snimek s nadhernym jimem morrisonem❤️ pohled na los angeles v 60. letech je naprosto fascinujici a dejova linka spojena s vrazdou byla uzasna. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní snímek o hodně zvláštním člověku. Jim Morrison se netajil tím, že vždy chtěl stát za kamerou. Těžko říct, jak by to vypadalo, kdyby si ten sen naplno splnil, ale já ho mám rád jako skvělého zpěváka a je dobře, že to tak bylo. Děj snímku neni moc jasný. Putujeme zde vlastně s Jimem po dálnici v poušti až do Los Angeles. Hlubší myšlenku, než že stopnout auto je těžké, zde hledat ani nelze. Vše tu prakticky stojí na hlavní postavě, hudbě a prostředí. Pro fandy Morrisona zajímavé, pro ostatní bezpředmětné. ()

Jimmoris 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, v současné době prožívám úplně to samé. Jim je od mých 14-ti let průvodcem života od A po Z. Ukázal mi dno, vzestup a POSVÁTNOST = (zrození nového života) - moji dceru. Knihou, kterou v současné době píši, bych rád vzdal hold, skvělému básníkovi, textařovi a zpěvákovi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama