Reklama

Reklama

Šumný Jiráskův kraj

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2004, 23 min

Obsahy(1)

Premiérový díl oblíbené "street movie". Žasnoucí architekt David Vávra opět navštíví více i méně známé stavby 20. století. Tentokrát na dřevěné cyklodrezíně z časů F. L. Věka. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zasvěceně, vtipně a neskutečně inteligentně. Právě takto jsme seznámeni s tím nejlepším, co nám nabízí moderní architektura Broumovska a Hronovska. Od německých továrnických veleděl 19. století - dělnickou jídelnu v podobě zámečku v to zahrnujíc - až po skvostnou novoklasicistně-funkcionalistickou perlu Jiráskova divadla v Hronově. Jen ta Maryša se mi zdála trochu násilná, když však žasnoucí architekt pronikl na divadelní prkna a ozvalo se:"Vávro, to vám není stydnó? Ženit sa s takovó děvčicó?", málem jsem umřel smíchy. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

Reklama

Reklama