Reklama

Reklama

Afričan

Trailer

Obsahy(1)

Podaří se Victorovi, žijícímu léta ve střední Africe, vymluvit krásné manželce nápad vybudovat na území přírodní rezervace středisko pro majetné klienty, kvůli němuž přiletěla z Paříže? Expařížan Victor žije ve vesnici u středoafrického Vilémova jezera. Je nejen pilotem správce přírodní rezervace, ale i ochráncem přírody. S domorodci vychází přátelsky, ale tvrdé boje svádí s pytláky v čele s Poulakisem. Do této atmosféry nečekaně přilétá z Paříže jeho manželka Charlotte s asistentem Planchetem. Chce si prohlédnout lokalitu, kde má vzniknout rekreační středisko. Victor naoko souhlasí, že je oba dopraví na požadované místo. Ve skutečnosti je vysadí hluboko ve vnitrozemí. Planchet ale ve vesnici objeví staré auto a dvojice se vydá zpět. Připletou se do cesty Poulakisovi, vraždícímu slony, i Victorovi, který na pytláky shazuje výbušninu. Pytláci unesou Plancheta. Charlottu, které se podařilo uniknout, najde a zachrání Victor. Po strastiplném putování dorazí k Pygmejům, kteří je ochrání před Poulakisovými muži. Charlotta se vrací do Paříže s odhodláním znovu se věnovat etnografii a také čekat na návrat Victora. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Báječná komedie s dvěma francouzskýma megastar CATHERINE DENEUVE a PHILIPPE NOIRET. To vás potom mine komentovat děj, protože se soustředíte jenom na herecký koncert těchto velkých herců. On je nerudný cestovatel ona krásná ženská, která sice furt protestuje proti něčemu, ale zároveň toho "bručouna" bezmezně miluje. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Bez násilia sa priznávam, že by mi pán Philippe de Broca mohol hoďku a pol púšťať nič len bez ladu a skladu obrázky tejto kráľovskej zeme zvierat, afrického kontinentu, šupnúť do toho pôvabnú hudbu ako v Afričanovi alebo pokojne i nešupnúť, šumák, a nejaké *hviezdy* by boli banálne. To, že Afričan tú hudbu má, že má krásny dej, vtip, dobrodružného ducha, suverénneho mužského hrdinu so srdcom na pravom mieste, hŕbu životnej plnohodnotnosti, sebaistoty a proste tepla a nádherna, no a SPOILER: romantický záverík k tomu, to môj pôžitok iba stonásobuje. :´) Pre dnešok 4,5. Ale je to banálne! :-) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

 „Teď je ta pravá chvíle, kdybychom se náhodou už nepotkali...“ Strastiplnou cestou podél divočiny, s objevením nového ráje v končinách pro běžný lid neznámých, začíná plynout zároveň i ona cesta zdánlivě nejbanálnější a někdy přeci nejobtížnější: cesta k opětovnému porozumění si mezi sebou... Afričan je pro mě nádherný film plný života, s dobrodružným příběhem, který má svou duši, fascinujícím exotickým prostředím a skvěle zahraný dvěma herci, pro které mám slabost, přičemž krásná Catherine nepůsobila snad nikde jinde tolik přirozeně a charismatický Philippe zde nešetří neodolatelnou sebeironií. S dojmy, jaké ve mě film vyvolal, mám v hodnocení jasno a nehodlám polemizovat, zda si plný počet hvězd reálně zaslouží nebo ne. A zaslouží! :) [95%] ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký příběh jsem na základě úvodních scén očekával? Že ONA (C. Deneuve), iniciativní francouzská podnikatelka, přijede do Afriky vybudovat na území přírodní rezervace komplex pro milionáře, aby se tito následně mohli obdivovat ráji na zemi, tam však během plnění tohoto plánu nečekaně potká HO (P. Noiret), dobrodruha, zamilují se, a on jí tento od začátku pomýlený nápad (protože, kam vkročí noha turisty, tam sto let tráva neroste!) rozmluví, zároveň jí názorně vysvětlí výhody života v divočině, kam se ho ona rozhodne nadšeně následovat! Načež zazvoní zvonec a pohádky je konec! A k čemu došlo? K jistému žánrovému obratu (který generuje úplně jinou chemii mezi ústřední dvojici + příběh de-romantizuje, zbavuje ho rituálu svádění, ale současně činí vztah hlavní dvojice jaksi osudovějším): těm dvěma totiž nebylo filmem předurčeno, aby svůj vztah teprve vybudovali/založili, nýbrž aby ho znovu obnovili! Je to právě tento posun, který dle mého skromného názoru filmu (resp. producentům/režii) dovoluje, aby do role titulního milovníka obsadil tehdy již třiapadesátiletého Phillipa Noiret (r. 1930), který co si budem... tyhle role nikdy nehrál (typově to není Belmondo ani Delon). O to víc mě jeho výkon příjemně překvapil, jeho cholerické výbuchy pro mě byly na filmu tím nejzábavnějším! Dá se říct, že pro mě zastiňují i C. Deneuve, a to už je co říct! 75 % ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek se skvělým Philippe Noiretem a jeho svéhlavou ženou, Catherine Deneuveovou. Role postaršího „zálesáka“ a ochránce zvířat mu sedí. Podobné snímky mě však dostávají zejména krásou přírody. Afrika mě ještě nikdy nezklamala. Pokud se chcete odreagovat a občas pousmát tak neváhejte, nebudete litovat. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v Senegalu Noireta poštípalo hejno komárů a přestože byl očkován, dostal záchvat malárie a s touto nemocí se potom potýkal ještě deset let. (Locksley)
  • Natáčelo se také v Keni a Zairu (nyní Demokratická republika Kongo). (Martrix)

Reklama

Reklama