Reklama

Reklama

Baioserapii

  • USA Biotherapy
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Japonsko, 1986, 35 min

Recenze (8)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná japonská divočina, která trvá pouhých asi 35 min. Ve výzkumné chemické laboratoři se objevuje opakovaně tajemná postava a žádá si jakousi sloučeninu. Když mu ji dotyčná osoba nechce dát, brutálně ji zavraždí. Japonci si zde vyhráli moc pěkně s gore efekty ... spousta krve, vydloubávání oka, zabodávání zkumavek do výzkumnice, ze kterých pak stříká krev proudem, trhání jazyka. ve finále pak kompletní "střevní vyvrhnutí" jednoho z vědců ... Je to samoúčelná brutalitka, kde ty oldschoolový gore scény působí moc "příjemně" ... :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tož nenudil jsem se. Bylo to celkem příjemných 35 minut. Děj je jednoduchej ale na těch pár minut to bohatě stačí. Gore je na tu dobu celkem povedený.A samotnej mezigalaktickej killer bažící po GT séru vypadá taky celkem hrozivě. Teda dokud neodhodí svůj převlek. Až na ten konec je to celkem pohodovej kraťas. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Krvavá japonská brutalitka, přesně podle mého gusta. Tedy především ta přehlídka gore – ze začátku hodně povedené a nápadité, postupem času však měla upadající kvalitu. Největší slabinou však byl samotný příběh, kterému jsem taky jaksi nepřišel na „kobylku“. Ne že by zápletka nešla pochopit (tedy okrajově – k tomu nepotřebujete ani titulky), ale i já se na spoustu věcí nedozvěděl odpovědi a v hlavě mi zůstalo několik otazníků (PROČ?) – Jinak i já byl spokojený s délkou tohoto snímku, být to ovšem delší, asi bych hodnotil o bod méně, protože jak už jsem řekl, konec se mi moc nelíbil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tajemná záře nad Japonskem a ještě tajemnější bytost se zahalenou tváří. Japonský vědátorský sci-fi horror o genetickém inženýrství, cestování časem a průměrném monstru. Faktem ale je, že do pouhé půlhodiny se tam toho vlezlo dost - klasická agitace proti zhoubným stránkám různých pokusů a zahrávání si s podstatou věcí, zde přímo genetických úprav, velmi slušně provedené gore triky (obzvláště scéna se skleněnými trubičkami potěší), několikanásobně opakovaná zkratka GT a skvělá osmdesátková hudba. Není to úplně špatná záležitost, vlastně vůbec, ale filmu dnes již notně pomáhá osmdesátková retro nostalgie. 2.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Poteší hlavne odchovancov splatter školy, hlavne tej z rokov 70. a 80. pričom má aj nádych akejsi mysterióznej sci-fi. Tá polhodinka minutáže bola akurát, pretože verím že v dlhšej podobe by to značne nudilo. Pobavia aj tradične japonské, krikľúnske herecké výkony. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci v hororu dovedou zaujmout, a tak jsem byl docela zvědavý, co předvedou v celkem 36 minutách čistého času. Příšera, která vypadá jako muž v kabátu s kloboukem, cestuje v čase, aby se dostala k formuli nějaké nově vyvinuté látky. A je to hodně krvavé, což je asi největší přednost tohoto filmu. Atmosféra tu moc nefunguje. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Baioserapii je pekne nechutný Japonský gorefest o skupine Japonských vedcov ktorý sú sledovaný a porážaný strašidelne vyzerajúcim mimozemšťanom. Je to relatívne neznámi nizkorozpočtový splatter, ktorý je pekne spravený. Gore efekty od Osamu Miki sú účinné a vhodne hnusné, tak napríklad scéna keď vedec príde o oko je extrémne detailná. Sú tu tiež neuveriteľne krvaví moment, v ktorom je vedkyňa sadisticky zabitá zlomenými skúmavkami zaseknutými do tela a krv všade strieka. Baioserapii nie je tak odporná ako séria Red Room od Daisuke Yamanouchiho alebo Tamakichhoi Anara ultra hnusné Women's Flesh, ale rozhodne poskytuje dostatok červenej tekutiny pre fanúšikov bláznivých japonských splatterov. Ak to nájdete, pozrite si to. ()

Reklama

Reklama