Reklama

Reklama

Útok na Londýn

(TV film)
  • Velká Británie 7/7: Attack on London
Velká Británie, 2005, 69 min

Obsahy(1)

Dokument Útok na Londýn zachycuje, jak malá skupina fanatických muslimských přátel ze severu Anglie děsivým způsobem zastavila život v Londýně. Euforii vyvolanou zprávou o tom, že se v Londýně bude konat olympiáda, vystřídalo ráno 7. července zoufalství. Teroristická buňka sebevražedných atentátníků zastihla zpravodajskou službu a policii zcela nepřipravené, zabila více než 50 cestujících a stovky dalších vážně zranila. S využitím dokumentárních výpovědí a dramatických rekonstrukcí budeme atentátníky sledovat od začátku jejich osudné cesty do Londýna, cesty, která vyvrcholila tím, že se ze stovek cestujících staly nevinné oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Zombo 

všechny recenze uživatele

Klasická britská rekonstrukce s hranými i autentickými obrazy, prokládaná výpověďmi svědků a přeživších obětí. Musím říct, že mě místy až zamrazilo, hlavně při detailním popisu hororové scenérie těsně po výbuchu. (Btw. to ráno jsem zrovna přijel do Anglie, vyhnul se Londýnu díky upozornění v rádiu a celou tragédii sledoval z Oxfordu. Poslal jsem domů sms a na otázku: "Co se stalo v Londýně?" mi bylo odpovězeno "Vyhráli pořádání olympiády!"...) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin výchovy k občanství. Žáci se při něm mohou dozvědět o tom, jak probíhají teroristické útoky. Šlo o rekonstrukci teroristického útoku na Londýn. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek, kterých by se mělo objevovat víc, aby si současná Evropa uvědomila, že nejde o útoky pomatených jednotlivců, ale o promyšlený, organizovaný útok militantního Islámu na křesťanské kořeny Evropy. Že by odveta za křížové výpravy ve středověku? Kdepak, to je podstata Islámu, jediný správný bůh je Alláh, a kdo tomu nevěří toho přesvědčíme, nebo vymažeme z povrchu zemského. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama