Reklama

Reklama

Bublina

Trailer

Obsahy(1)

Protagonisty vyprávění situovaného do městečka na hranicích Ohia a západní Virginie jsou tři dělníci z továrny na panenky, jejichž životy se protnou na ploše svérázného milostného trojúhelníku. Postarší Martha udržuje s mladším kolegou Kylem mateřský vztah na základě společných cest do práce a společně trávených přestávek na jídlo. Poklidnou rutinu jejich kamarádského soužití rozbouří příchod nové kolegyně, svobodné matky Rose. Důležitou roli ve vyprávění hraje vedle obtížně vyjádřitelných citů i lehce nahozená kriminální zápletka. Steven Soderbergh se na nezvyklém snímku natočeném s improvizujícími neherci v reálných prostředích podílel také jako kameraman (pod pseudonymem Peter Andrews). Ke specifikům projektu, který režisér označuje jako první z plánované série, patří i způsob distribuce: do kin zamířil prakticky zároveň s uvedením na DVD a placeném televizním kanále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No nevím sice proč se to jmenuje Bublina, jestli kvůli tloušťce té panenkářky a šičky oblečků na panenky v jedné osobě nebo že ty hlavy těch panenek mají dutou hlavu, tekže připomínají bublinu... Ale bylo to celkem zajímavý. Hlavně tím, že tam nehrál nikdo známej a přesto to bylo dobrý, právě tím, že se to nesnažili za každou cenu hrát, ale být přirození. A už jenom to, že hlavní hrdinka je tlustá američanka, už o něčem svědčí - minimálně o tom, že si někdo uvědomuje, že už na ty okoukaný vyzáblý ženský není nikdo zvědavej. No i když......... ;-) ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Zdařilé. Film mohl (aspoň podle mě) skončit v momentu, kdy šéf v továrně říká, že tam bude pracovat Kyleova matka... Protože v té chvíli, jak tam byl záběr na Kylea i na ni, tak jsem měla pocit, že se mohlo jednat o nějaké spiknutí... (i když je to samozřejmě hloupost) Brala bych to víc nedořečené... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Autentické, civilní, realistické. To jsou jen přívlastky, které z Bubliny vyloženě čouhají, aniž by přitom vysvětlovali, proč Soderbergh zvolil právě takovouhle formu, a kam s jejím experimentováním míří. Pokud bych měl s nějakým režisérem sednout k pivu a nechat si od něj vysvetlit smysl jeho počínání, Soderbergha s Bublinou bych asi ocenil ze všech nejvíc. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komorní film - to je první věc, která se mi drala na mysl po zhlédnutí tohoto více než zajímavého snímku. Ano, Bublina je… hodně zvláštní snímek. Cynik by řekl, že se tam zhola nic neděje a vypnul by to uprostřed filmu, ovšem neměl by pravdu. Protože tento snímek nám neukazuje život, ale přežívání. Ano, postavy prakticky nežijí, jsou uvězněni v rutině (z práce jdou domů a ráno opět do práce, přitom potkávají ty samé lidi a dělají ty samé věci) a jen přežívají do doby, než se něco stane. A tady to něco je příchod nové spolupracovnice do firmy… Je až zarážející, kolik toho lze říct jen pouhými náznaky. Co tím myslím? Možné SPOILERY! Zhruba veprostřed filmu dojde k vraždě. Divákovi je po třech minutách jasné, kdo ji spáchal, ale režisér nás nechá na pochybách až do konce filmu. A právě ve chvíli, kdy v "normálních" filmech bývá vražda objasněna v momentě, kdy se odtajní vrah, tak tady snímek končí, protože doufá, že na ten důvod k vraždě přišel divák sám. A na tohle může Bublina dojet. Někteří na to prostě nepřijdou a budou naštvaní, že to nedává smysl… Konec SPOILERŮ Co říct na konec? Pokud chcete vidět komorní film od režiséra takových hitů, jako Dannyho parťáci nebo Erin Brockovich, tak směle do toho. Já sám jsem se nenudil (to vlastně ani nejde díky stopáži), ale taky mi snímek nijak zvlášť neučaroval, takže průměr. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak druhý film z cyklu Americké nezávislé léto 2010 jsem si opravdu užil, zatímco předchozí film z tohoto cyklu byl zklamáním, tak nyní jsem si to plně vykompenzoval, protože pokud mám něco na filmech ze Spojených států nejradši, tak je to poklidné prostředí maloměsta, jestliže se nějaký film v takovémto prostředí odehrává, tak má u mě už dopředu plusové body. A pokud je to ještě navíc příběh jako ze života, pokud zde hrají méně známí herci nebo dokonce v tomto případě přímo neherci, tak už toho není mnoho, co by mi mohlo pokazit zážitek z takového filmu, to by musel být ten děj opravdu hodně nezáživný, a to se v tomto případě nestalo. Tento film totiž má velice zajímavý a prostý příběh, u kterého jsem nemusel nijak zvlášť přemýšlet a který mi ani nedal šanci začít se nudit, celé to uteklo velmi rychle a především velmi příjemně. Dá se tedy říci, že v tomto případě se spojilo několik prvků, které ve filmech mám rád, a díky tomu u mě dokázal film Bublina bez větších problémů hodně zabodovat. A herecké výkony, to už je jen jakási pomyslná třešnička na dortu, kdy všichni tři hlavní aktéři byli zajímaví a příjemní. Herečka, která hrála Marthu mi dokonce připomínala mou bývalou učitelku, které jako by z oka vypadla, a o to byl ten film ještě zajímavější. Celkově se tedy z mého pohledu jedná o hodně příjemné překvapení a neváhám udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Debbie Doebereiner (Martha) byla filmaři „objevena“ v okénku KFC Drive Thru ve městě Parkersburg v Západní Virginii, kde pracovala. (ČSFD)

Související novinky

Sex, pravda a video

Sex, pravda a video

01.05.2008

Tak tahle zpráva přímo žadonila o bulvární titulek. Soderbergh ve světě luxusní prostituce, Soderbergh chce pornohvězdu, Soderberghovy zážitky s profesionální přítelkyní nebo něco takového. Steven… (více)

Dojme krávu dokud dává

Dojme krávu dokud dává

26.04.2006

Aneb dvě slepice více nesou či čím větší rána, tím větší gól. O čem je řeč? O Oceanově třináctce, čili Dannyho parťácích 3. Ano, režisér Steven Soderbergh na konci července začne natáčet třetí díl… (více)

Reklama

Reklama