Reklama

Reklama

Toulky po Marsu

  • USA Roving Mars
Trailer

Obsahy(1)

Již od pradávna se zraky lidstva upírají směrem k rudé planetě. Dnes je na první pohled vyprahlá a pustá, avšak existuje předpoklad, že tomu tak nebylo vždy. Před třemi až čtyřmi miliardami let se zde na povrchu mohla vyskytovat voda a s tím ruku v ruce i podmínky vhodné pro život. Vesmírná agentura NASA se proto rozhodla vyslat na Mars dva moduly – Spirit a Oportunity, jež mají za úkol zjistit, zda se zde skutečně tyto příhodné podmínky vyskytovaly. Dokument sleduje tento obdivuhodný projekt od počátečního vývoje vozítek přes jejich sedmiměsíční putování vesmírem, až po samotnou misi na Marsu. (Pesosek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

xaver 

všechny recenze uživatele

Za současné úrovně techniky lidstva jsou nepilotované lety v podstatě jedinou reálnou možností, jak bez rizika a za relativně přijatelných finančních nákladů prozkoumat postupně planety sluneční soustavy. V současné době je jedinou relativně dostupnou Mars. Na Venuši panuji podmínky, kde by žádný pozemský vývor nevydržel ani pár minut. Obdobně tomu může být i na dalších planetách, které jsou navíc příliš daleko, takže cesta k nim trvá roky. Takže nám zatím zůstává jenom Mars. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Dokumentu by prospěla delší stopáž s podrobnějšími údaji a bez toho všudypřítomného amerického entuziasmu. Takto mě připadá, že cílové publikum by mělo ještě chodit do školy. Nicméně, vše dokonale kompenzuje vizuálně nádherné zpracování povrchu marsu včetně obou robotů. Viděl jsem to v HD a je to zážitek. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,407,978Tržby Celosvetovo $11,248,978║ Na prvý pohľad zaujímavá téma a bolo by to fajn keby to malo tak 20minúť, tých roztiahnutých 40minút je prevažne až takých vatových, lebo suma sumárum až tak niečo prevratné tento dokument nedá. /40%/ ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný dokument, fáza príprav a letu je spracovaná veľmi zaujímavo a 100%ne platí, čo napísal Chlo0opek: " Člověk těm modulům úplně fandí, aby to zvládly:)" Je škoda, že potom po pristátí je to trochu chudobnejšie. Čakal som viac kvalitných fotiek z povrchu. Tvorcovia mohli nejaký čas počkať a zozbierať viac materálov. 85 % ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument, který vytvořila NASA. Bylo zajímavé sledovat průběh příprav a pak dokonalou ukázku startu a způsobu jakým se tyto dvě vozítka dostala na Mars. Chyběly mi nějáké zajímavé fotky z povrchu Marsu, místo toho se sázelo spíše na digitální ukázku toho, jak tam vozítko pracovalo. Celkově moc krátké, ale přesto nadprůměrný dokument. 70% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama