Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém zámečku žil kníže se svou dcerkou, komteskou Julinkou. Měl s ní ale velké trápení. Komteska odmítala jednoho ženicha za druhým. Dala si podmínku, že si vezme za muže toho, kdo jí přinese botky, co se nikdy neprotancují. Ta zpráva se dostane až do pekla. Na pokyn Luciferovy báby starý čert Šuspajtl Julinku unese. Komteska v pekle ale dlouho nepobude – přijde ji vysvobodit mladý švec Ondra. Úsměvnou pohádku natočil Z. Kozák, který do hlavních rolí obsadil N. Divíškovou (čertovská bába), J. Pechu (Lucifer), E. Parduse (čert Šuspajtl), J. Kuneše (kníže), A. Talackovou (komteska Julinka), S. Zindulku (pohádkový dědoušek) a I. Martáka (švec Ondra). (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na celém světě i podsvětí je jediná holka, která by se zrovna tak mohla vdávat, takže se samozřejmě strhne mela, kdo bude šťastným ženichem. Doslova vzato - postupně všichni, ale šťastným manželem posléze jen jeden, i když s tou roztomilou, ale nablblou komteskou ani to štěstí nemohlo trvat dlouho. Ten švec měl břicho jako chcíplou chlupatou rybu, takové věci nepatří do pohádky. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o novější televizní pohádku, tak celkem příjemné pokoukání. Hudba i písně navozují pohodovou nenáročnou atmosféru, nejsou přehnané a libě se poslouchají. Herci jsou veskrze sympatičtí. Příběhově samozřejmě žádnej šlágr, ale k nedělnímu obědu s dětmi, proč ne. Mimochodem, možná jsem nahluchlej, ale když je komtesce představen Luciper, říká ona "Ccože? ...Tý vole, to tady má být můj ženich?!" Fakt tam slyším to "tý vole". :-D ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak já se zase neshodnu se zbytkem osazenstva. Mě se pohádka moc líbila, neboť splňuje všechny atributy dobré pohádky. Pěkná hudba, milé kulisy a humorné postavy. Čerti Jiří Pecha a Erik Pardus byli výborní. Natáčelo se v příjemných exteriérech. S příjemnou stopáží a při zvážení všech ostatních atributů musím dodat, že se jedná o sice dost jednoduchou, ale milou pohádku, která právem baví. V jednoduchosti je totiž krása. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Další amatérská pohádka z režie Zdeňka Kozáka mi dala za pravdu, že tento chlap prostě točí samé infantilní slátaniny. Počínaje příšerným scénářem, na kterém se svezli všichni herci a předvedli výkon jak z ochotnického divadla, všeho všudy vyvrcholilo tradičně otřesnými kulisami pod taktovkou tohoto režiséra. Do toho všeho se tu celou dobu zpívá, což už na mě bylo fakt moc. [359. hodnocení, 20. komentář, 43%] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Až na výjimky nenávidím pohádky, ve kterých se v jednom kuse zpívá. Tuhle jsem nerozdýchala a musela relativně brzo přepnout na snesitelnější, příjemnější podívanou - rozbor havárie raketoplánu Challenger. Za klad lze považovat, že ta zpívánková pyjovina není studiová (ono je dnes naštěstí lacinější točit někde na zámku, než platit malíře, aby spáchal kdovíjak nepohledné kulisy), další pozitiva se hledají těžko... snad Pecha a Zindulka. 25% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Buchlovice a ve skanzenu Veselý kopec. (M.B)

Reklama

Reklama