Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z doby rokoka a osvícenství. Vypraví o zchudlém šlechtickém mládenci, který přichází do panství příbuzné hraběnky poznat život výše postavených vrstev. Filosofie místní šlechty jsou veselice, radovánky a milování. V zahradě začíná bohatá slavnost, která se odívá do obrazů lásky. (tahit)

Recenze (15)

fragre 

všechny recenze uživatele

Rokoková letní idylka s kapkou jedu. Velice pikantně francouzské. Láska jako společenská hra, sice poněkud povrchní, ale zase neprodukující žádné Werthery. Chudák Benjamin je loven tolika ctitelkami, že tyto navzájem si ničí svá tenata, do nichž jej chtějí lapit, takže jeho toužení vychází nazmar, ač lapen by opravdu chtěl být. Michel Piccoli svou roli galantního šlechtice, který pobaveně odbývá i dobývá rozmarnou krásku (Catherine Deneuve) až se zaplete trochu více než je jeho zvykem, hraje přesvědčivě. A všem těm dámám a slečnám ty rokokové čepečky, krinolíny, stužky a krajky náramně sluší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednotvárne, všetko sa tu krútilo len okolo sexu, sexuchtivých žien a neskúseného mladíka, ktorý mi svojou naivitou veľmi rýchlo začal liezť na nervy. Vzhľadom k tomu, že sa film točil prevažne okolo neho, to bolo veľké negatívum. Ani dialógy ma nebavili - také sexy plkotanie o ničom. Ale herecké obsadenie bolo skvostné. 40/100 ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento skvost mého dětství neviděl. Asi není divu, že jsem snížil rating ze 4 na 2 *. Jako kluk jsem to považoval za vrcholně erotickou záležitost, ve 13 na nepřístupák a pak dlouhé rozbory s kamarády z ulice, která z děvčat měla hezčí kozy. A nemohl jsem vnímat, že tu hrají takové veličiny, jako Catherine Deneuve a Michel Piccoli. Jejich vztah je klíčem na pozadí příběhu panice, kterému se smůla lepila celý den na paty, až ho nakonec vysvobodila inkriminovaná Anna, neskutečně prdlý sirotek. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi před 40 lety. Skvělé herecké výkony, Michel Piccoli a nádherná Catherine Deneuve. Zajímavý a neotřelý je děj filmu, když hlavní hrdina do svých 17 let neviděl ženu, natož aby si na ni sáhnul. Sekvence, kdy pak ženy poznává a i si na ně sahá, jsou parádní. Nádherná komedie, laskavý humor a žádné násilnosti. Prostě v té době vůbec francouzská, ale i italská kinematografie hrála v Evropě prim a jsem vděčný za tu dobu. Je jenom škoda, že na stáncích vidíme kvanta nesmyslných krvavých hororů a podobných ptákovin, které kazí nejenom vkus, ale i charakter, ale o DVD se slušným filmem prakticky nezakopnete. Nevím, proč po obdobných snímcích nesáhne ani některá z našich televizí. Bude to asi tím, že tvůrci programů o nich nejspíš ani neví anebo mají strach, že takový snímek bude dneska propadák? ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Krásný film.No zkuste se vžít do kůže mladíka, který do 17 let neviděl ženskou, jen strýce a stádo ovcí.Poté se dostane do rokokové nádhery a začne poznávat život.A nejen ty příjemné stránky.Maně si vzpomínám, kdy jsem poprvé objal ženskou nebo políbil.Bylo to o hodně dříve.Ale také vím, jak intenzivní bylo být s ženskou v 17letech kdy byly taneční atp....Rád bych to ještě někdy viděl.Hodnotím vysoko,vysoko. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama