Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pozostáva zo štyroch príbehov, ktoré majú spoločného menovateľa - lásku. V prvom je príslušník bezpečnostnej služby s kilami navyše tajne zamilovaný do krásneho dievčaťa, ale nemôže sa odhodlať k tomu, aby o ňu prejavil záujem verejne. Druhý príbeh rozpráva o dievčati, ktoré miluje iné dievča, avšak tá jej lásku neopätuje. Hlavnou postavou tretieho príbehu je starší muž, ktorý stratil chuť do života, keď mu zomrela manželka. Muž nachádza inšpiráciu v knižke, ktorú preložil jeho syn. Ten je zároveň opatrovateľom a blízkym priateľom pani Theresy Chan, hlavnej protagonistky štvrtého príbehu, ktorá je od detstva zrakovo a sluchovo postihnutá. (sochoking)

(více)

Recenze (13)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Láska zmizí jen tehdy, když nepochopíme co znamená". Opravdu silný zážitek. Málo slov, o to víc emocí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zlomené srdce, utajená a nenaplnená láska, strata milovanej osoby a kruté rany od života nemusia znamenať koniec sveta. Nie vždy je to ale tak. Film takmer bez slova, pomalý a veľmi skutočný. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mozaika troch príbehov, ktorých spojovacím článkom je protagonistka jednej z nich (ona jediná má zároveň aj predobraz v skutočnej postave - hluchej a slepej ženy Theresy Chan). Formálny minimalizmus korešponduje s krehkosťou a clivotou osamelých duší, ktorí majú však šťastie spoznať, že aj najväčšie poklady - radosť a láska, vznikajú z maličkostí a ich štartovacím impulzom býva väčšinou čistá túžba. Zároveň strohosť vyobrazenia výstižne reflektuje aj prekonávanie komunikačných bariér, či už prirodzených, alebo ľudmi umelo vytvorených. Záverom filmu vrcholí aj sprostredkovanie veľkej dávky nehy smerom k divákovi ako i uvedomenie si, že ticho je niekedy mocnejšie ako hluk a „zostať s niekým“ vytvára puto silnejšie, ako „byť sám“. 90%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Samotnou mě překvapilo, jak mě dokázal pohltit film, v němž téměř nezaslechnete mluvené slovo. Každopádně musím říct, že na tom má především zásluhy příběh nevidomé dámy, který mě dokázal pohltit a vtáhnout do filmu, jenž jsem do té doby sledovala spíš jen s vlažným zaujetím. Konec už byl jen sympatickou třešničkou na dortu, rozhodně se povedl. O té hromadě jídla nemluvě, taky bych sem tam uvítala návštěvu s kastrůlky, které mi někdo s láskou naplnil chutným jídlem. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 2005 na Cannes FF. (ČSFD)

Reklama

Reklama