Reklama

Reklama

Antoine je ženich, kterého se kamarádi snaží odradit od svatby tím, že mu vyprávějí vlastní děsivé historky o manželství. Vystrašený Antoine se proto rozhodne svou nastávající opustit a utéct s kamarádem Fernandem do Řecka. Antoine se má oženit s Gisèle. Jeho kamarád, zapřisáhlý starý mládenec Julien, se mu blížící se svatbu zoufale snaží rozmluvit. Nejenže ho odrazuje vlastními bolestnými zkušenostmi, ale odvolává se i na Fernanda, který žije pod dohledem své dominantní manželky. Antoineovo odhodlání nakonec dostane povážlivé trhliny a vyděšený ženich se rozhodne od Gisèle uprchnout na lodi, kde spolu měli jako novomanželé strávit líbánky. A k tomu dá ještě Gisèlein lístek Fernandovi. Na lodi se pak Antoine zamiluje do jiné ženy. Netuší však, že se o něj Sandra zajímá jen kvůli penězům, které mu hodlá ukrást. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Salónní fraška anglického střihu. 1) Snímek má šarm. Nedejte se odradit nudnějším začátkem, druhá a třetí povídka už rozhodně stojí za to. 2) Zaujali mě šaramantní herci: 35letý Claude Rich (Julien in flagranti), 31letý homosexuál Jean-Claude Brialy (Antoine z lodi) a zde poněkud upozadněný 31letý Jean-Paul Belmondo (Fernand z bistra). ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Začátek a první polovina je prostě herecký koncert a pžehlídka hvězd francouzského filmu, které se snaží rozmluvit chudáčkovi Brialymu jeho pmysl oženit se. Především ženská složka le luxusní, obě sestry Francoise Dorleac (škoda jí) a jednadvaceletá Catherine Deneuve, ta v jedné z nejroztomilejších scén s Claudem Richem a Bernardem Blilerem, pak pětadvaceliletá Marie Laforet, jedny z nejkrásnějších očí co znám, Mireille Darc proběhne jako prostitutka společně s Bernadette Lafont a to byly hvězdy první velikosti o něco později tady je jim 26, jako starší milenka je tu ještě Micheline Presle, hvězda čtyřicátých let (tady je jí přes 40, pořád OK), Martie Dubois, hvězda Rogera Vadima hvězda let minulých a ještě nekolik pěkných mladých holek nmeuspělo tolik, ale za vidění stojí. Pánská série je taky boží, Brialy vcelku ve standardní podobě, ale dvojrole Belmonda (tedy frajer před svatbou a troska po ní) je bezvadná a Claude Rich je skvostný v již zméněné scéně s Deneuvkou. Bernard Blier, v drobné roli Michel Serrault. Krása. Jinak je to narvané zcela politicky nekorektním humerm, díky bohu, jen ve druhé polovině na cestě Řeckem se mi zdá, že to ztratilo tempo i dost vtipu,. takže se na top musím ještě podívat jednou, jestli jsme nebyl moc znaven. Chce to ovšem originál s titulky, jsou i v češtině a z doby, kdy se dělaly špičkově. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě hlavně ze začátku skvěle sladěný dialogový a scénový humor. Postupně se však ve filmu začínají objevovat nové a nové postavy a jak jsem se soustředil abych se ve všem vyznal, tak mě začínala unikat podstata, takže trošku zmatky do mé velectěné mysli zavítaly. Ovšem pokud si chlap není jistej svou láskou k ženě, tenhle film má i momenty, který ho může slušně nahlodat. Bebelíček je tady sladkej jak už dlouho ne a vůbec kluci jako kořist svazku chtivých žen u mě dokázali nejednou zabodovat, stejně jako ženy - lovkyně. Bylo vidět, že koncetrace mužů a žen se smyslem pro humor je v tomto filmu velmi vysoká a navíc pro frankofily je tu ještě bonus v podobě mladých budoucích velkých hvězd francouzské kinematografie a na závěr otázka, kdo je krásnější Marie Leforet, Catherine Deneuve, Mireille Darc ? Tolik krásy v jednom filmu, jak to během natáčení ti chlapi mohli vydržet...no je otázkou zda vydrželi. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Protože jsem celkem čerstvě a spokojeně ženatý, má pro mě tento velmi vtipný snímek dva základní rozměry: magické kouzlo a půvab staromládenectví a na jakou návnadu své ženy jsem asi zabral? Královsky jsem se bavil, zvlášť postava Fernanda (J.P. Belmondo) byla velmi přesvědčivá, a pochopitelně role Tonyho (J.C.Brialy). Svůj komentář mohu zakončit jedině závěrečnou větou celého filmu: „Dopadlo to dobře, naštěstí ještě zbývá rozvod nebo dokonalý zločin“. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to hezounký a roztomilounký a ta francouzština tomu dodává takový přirozený nádech komedie. Také jsem se ale dokázal dlouhou dobu nesmát a chvílemi i docela poctivě nudit, protože tahle taskařice místy docela dost a zbytečně přeháněla, aby vědomě pobavila. Nejvýraznější tu nicméně pro mě byl jasně Bebel a když nebyl na scéně, většinou to ztrácelo švih. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • S odstupem pouhých čtyř dnů měl film premiéru v září 1964 zároveň ve Francii a Itálii. Ve francouzských kinech vidělo film přibližně jeden a třičtvrtě miliónu diváků. (argenson)

Reklama

Reklama