Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Nárožný v malé televizní komedii o mezilidských vztazích. Malá televizní komedie Jiřího Justa a Hynka Bočana ukazuje, co všechno může potkat nájemníky jednoho pražského domu, když v něm zavládnou instalatéři. Oprava stoupaček, to znamená rozkopané koupelny, záchody, kuchyně – zkrátka dům bez vody. Nájemníci, kteří si ještě před několika dny byli cizí, jsou ze zcela pochopitelných příčin donuceni žít kolektivněji, což samo o sobě přináší množství nečekaných situací a zápletek. V hlavních rolích se představí Jana Hlaváčová, Petr Nárožný a Josef Kemr. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"No ty snad ty odpadky čechráš." Zajímavá situační komedie o partě instalatérů v jednom domě. "A zítra zůstaneš doma ty, no tak to né, doma budeš ty. Kolik vyděláváš? No vidiš, dobře tak já zejtra nahlásím, že si beru volno." Petr Nárožný v roli coby kutilského chlapíka, žije v manželském spojení s Janou Hlaváčovou, která ho imrvére péruje. Komplet zakončuje Josef Kemr, který nejdříve svým zvoněním, později šmajdáním, jde dvojici na nervy. Oprava stoupaček je ale oprava stoupaček. 55% ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Když se dva hádají, není to totéž. Když se hádá koníčkový a precizní Nárožný s nervově labilní manželkou Hlaváčovou, která neuznává jeho "pájky" :-) , tak je to prostě dokonalá komedie. A když je přijde usměrnit a zklidnit starý pán ne pár fackami, ale milým slovem a pohledy, kterého nedostižně hraje pan herec Kemr, tak to je třešnička na minimálně čtyřhvězdičkovým dortu. Prostě minimálně 1 hvězdu navíc za herecké výkony. Bez nich by to byl průměr. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Oprava stoupaček stojí úplně mimo hlavní téma. Jen uvozuje hlavní děj, a to absolutně odlišné manžele. Chlapa (Petr Nárožný), který je úplný flegmouš, jehož největším koníčkem je si hrát s pájkou a montovat doma kdejaké kraviny jako například reproduktor do koupelny. Mě osobně se tento vynález moc líbil, že začne hrát hudba kdykoliv, kdy se otevřou dveře. Naopak jeho manželka (Jana Hlaváčová) je příšerná, hysterická a furt nasraná rachejtle, která mi úplně připomíná jednu dominantní blondýnu :-( Tuto dvojici skvěle doplňuje flegmatický, zato sečtělý stařík (Josef Kemr), který se chová jak z dob Rakouska-Uherska. Tato hlavní linie je skutečně dobře napsaná životem a skvěle baví. Naopak výměna stupaček je absolutní blbost. Zedníci jeden přijdou, třikrát bouchnou a zase odchází s tím, že zítra zase přijdou a celkově to bude trvat několik dní. [301. hodnocení, 32. komentář, 67%] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem nechapu tak nizke hodnoceni, marne uvazuji o humornejsim televiznim filmu. Manzelske hadky mezi Naroznym a Hlavacovou (ta podala snad svuj nejlepsi herecky vykon) jsou nezapomenutelne. Stejne tak jsou krasne vykresleni i remeslnici v socialismu, zde tedy instalateri a jejich oprava stoupacek. Do toho soused ze stare skoly v podani Josefa Kemra a na svete je inscenace, kterou chci videt znova. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem to psal u Špindl 2. A zde to platí též. Je to víc drama než komedie. Sledujeme totiž neustálé hádky manželského páru, které ale zase tak k smíchu nejsou. Úsměvné jsou jen ty banální zápletky. Vyústění je nakonec očekávané. Co manžele zpočátku obtěžovalo, najednou jim chybí. A tak zjistí, že Josef Kemr je vlastně milý soused a může chodit častěji. Nebýt těch hrozných dialogů, bylo by to lepší dílo. Takhle jsou zajímavé jen ty hádky, jenže ty zase samy o sobě nemůžou obsáhnout kvalitu celého, byť kratšího, filmu. Leda, kdyby byly skutečně vtipné, což nejsou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Kvasil (Petr Nárožný) namontuje do koupelny reproduktor vyvedený z rádia, který při otevření dveří začne přehrávat hudbu, ale vždy tu samou písničku – „Líbám, ženy, vás tak rád“. Píseň při otevření dveří zazní během příběhu asi dvacetkrát. Pravděpodobnost, že z rozhlasu tolikrát za sebou zazní stejná písnička není reálná. Mimochodem slibuje, že poslech předělá na stereo. Český rozhlas v době natočení už stereo vysílal, a to od roku 1972. (sator)

Reklama

Reklama